Pred većnicima više važnih odluka

VRANJE

Članovi Gradskog veća u Vranju na sednici održanoj u ponedeljak usvojili su Nacrt odluke o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu grada neposrednom pogodbom.

Reč je o imovini koja je u vlasništvu Građevinske direkcije Srbije u Vranju, na lokacijama u ulicama Viktora Bubnja i Neznanog junaka.

Ponuđena prosečna cena je 300 evra po kvadratnom metru, sa ponudom da se kupoprodajna cena isplati u 60 jednakih mesečnih rata, rekla je većnica Zorica Jović.

Gradsko veće je prihvatilo i Odluku Nadzornog odbora JP „Uprava Banje“ o smanjenju cena usluga za korišćenje pokrivenog bazena i višenamenske balon sale u Vranjskoj Banji:

„Za odrasle do sada je cena bila 300 dinara za dva sata boravka. Novom odlukom se cena smanjuje na 200 dinara. Za decu do 15 godina na 100, a za decu do sedam godina ulaz je besplatan. Mesečne karte su 2.500 za odrasle i 1.250 za decu za dva sata dnevno. Cena za izdavanje balon sale je 1800 dinara po satu“, istakla je Jovićeva.

Obrazovana je i Komisija za  utvrđivanje osnova i visine naknade štete nastale usled ujeda napuštenih pasa na teritoriji grada. To je urađeno zbog činjenice da je došlo do promene nekih od članova komisije, kojom sada rukovodi gradski većnik za ekologiju Žikica Antanasijević.

Usvojen je i Nacrt godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta grada Vranja za 2018. godinu, kao i Plan detaljne regulacije naselja Donji Asambair koji se prosleđuje Skupštini na razmatranje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare