Prebacivala novac sa računa škole na svoj i suprugov račun

PIROT-NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su Z.M. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i B.M. (1962) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Uhapšena Z.M., inače zaposlena u Mlekarskoj školi „Dr Obren Pejić“ u Pirotu, sumnjiči se da je u periodu od 2010. do jula 2019. godine u više navrata neosnovano prebacila sa računa škole na svoj račun i račun svog supruga B.M. novac u ukupnom iznosu od 4.885.898 dinara, saopštila je policija.

Ona je, kako se sumnja, sačinjavala naloge za prenos u kojima je navodila imena različitih dobavljača za mleko, svoj i tekući račun B.M., a potom iste zajedno sa ostalim nalozima za prenos dostavljala na potpisivanje i overu, nakon čega ih je predavala na realizaciju u poslovnim bankama.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare