Pravno-poslovna škola nagradila učenike koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima

NIŠ          

             Pravno-poslovna škola u  Nišu je nagradila svoje učenike koji su na takmičenjima svih nivoa osvojili jedno od prva tri mesta i na taj način doprinili da se ime njihove škole još jednom čuje. Prema rečima direktora Milorada Gavrlivića uspesi učenika na mnogobrojnim takmičenjima u znanju, ali i sportskim, doprineli su da se ova škole nađe na prvom mestu liste škola u Srbiji koje mogu da se pohvale uspehom koji postižu njeni đaci. Svečana dodela nagrada takmičarima i sportistima organizovana je u okviru obeležavanja Dana škole.

                      „Škola je sada proslavila 27 rođendan, a pandemija koronavirusa koja je obeležila ovu godinu nije omela naše učenike i njihove profesore koji su ih pripremali da na takmičenjima na kojima su učestvovali postignu izuzetne rezultate. Škola se ponosi svih njihovim dostignućima u toku ove školske godine“, kazao je direktor Milorad Gavrilović.

                     Posebno izdvaja takmičenje iz matematike.

                   „Na ovom takmičenju učenici su osvojili prvo mesto u ekipnom plasmanu i dva prva mesta u pojedinačnom plasmanu. Tu je i drugo mesto iz statistike na republičkom  nivou,  treće mesto iz poslovne ekonomije, četvrto iz računovodstva. Bilo je dosta takmičenja na  državnom nivou koja ne organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i zajednica naših škola na kojima su naši učenici osvajali nagrade.To je, recimo poslovni izazov a na ovom takmičenju naša učenica Nina Marinović koja je učestvovala i na Balkanijadi“, navodi Milorad Gavrilović.

                    Spisak nagrada je dug i teško je sve nabojati, ali u školi sa ponosom ističu i uspeh sportista.

                     „U sportu smo imali predstavnike i na gradskom i na republiškom nivou u stonom tenesu, plivanju, džudou, atletici. Posebno sam zadovoljan radom profesora koji su imali dovoljno snage da u uslovima u kojima smo radili pronađu talente kod dece za  određene oblasti i da ih na najbolji način pripreme za takmičenja“, dodaje direktor Gavrilović.

                    Dodaje da, ukoliko bi se škole rangirale prema uspesima učenika na takmičenjima Pravno-poslovna škola u Nišu bila bi daleko najbolja na toj rang listi.

                    Miljana Mitrović je maturant Pravno-poslovne škole  i takmičila se u poslovnom izazovu. Na regionalnom takmičenju je osvojila prvo mesto.

                     „Nagrada mi puno znači jer to znači da škola prati naš rad a još važnije je to što vrednuje naše uspehe. To je podsticaj i za ostale đake da što više učestvuju u svim aktivnostima i na taj način povećaju vidljivost škole. Odim toga rad u vannastanim aktivnostima doprinosi i njihovom ličnom napretku“, kaže Miljana Mitrović.

                     Izabrala je poslovni izazov jer smatra da će je to pripremiti i pomoći joj u daljem radu.  Priprema da upiše Ekonomski fakultet i smatra da će joj takmičenja na kojima je do sada učestvovala pomoći i nastudijama, posebno iskustvo koja je stekla na njima.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare