Pravni fakultet u Nišu svečano otvorio Pravnu kliniku za upravno pravo

NIŠ

Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Nišu svečano je  otvorena Pravna klinika za upravno pravo  pod pokroviteljstvom Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ). Pre otvaranja, dekan fakulteta, profesor dr Nebojša Raičević, primio je goste iz GIZ-a, Jelenu Stanković i Đorđa Popovića, koji su angažovani na projektu „Jačanje vladavine prava u Srbiji“, u okviru koga je podržan i projekat Pravne klinike za upravno pravo.

  Na ceremoniji svečanog otvaranja Klinike, predstavnici Pravnog fakulteta i GIZ-a predstavili su način rada klinike i njene ciljeve.

                            Prisutni profesori i sudije Upravnog suda učestvovali su u panel diskusiji i ukratko objasnili značaj tema koje su izabrali za rad kroz radionice, dok su studenti imali priliku da postavljaju pitanja predavačima i gostima iz GIZ.

                          „Ovaj projekat nudi studentima praktičnu obuku, dodatne veštine i znanja, što će im omogućiti da se kvalifikuju za visoko platežne pravničke poslove, kako u državnom, tako i u privatnom sektoru. Pravna klinika za upravno pravo ne samo da će učiniti naše studente konkurentnijima na tržištu rada, već će doprineti i razvoju pravne profesije u Nišu i Jugoistočnoj Srbiji“, istakao je dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Nišu.

                          Realizacijom projekta Pravne klinike za upravno pravo, Pravni fakultet nastavlja da ispunjava svoju misiju jačanja vladavine prava u Republici Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare