Pravda za Bogdana u Vlasotincu

VLASOTINCE


U centru Vlasotinca okupio se veliki broj, građana, učenika srednjoškolaca i mlađe populacije na skupu pod nazivom ,,PRAVDA ZA BOGDANA” na kome su građani opštine Vlasotince obavešteni o toku rasvetljavanja slučaja u kome je pre dve godine smrtno stradao sedmogodišnji Bogdan Gavrilović iz Vlasotinca.

U prijavi ovog skupa nadležnoj Policijskoj stanici u Vlasotincu navedeno je da se očekuje prisustvo između 40-50 učesnika skupa. Međutim taj broj je bio petostruko veći, jer ovaj nesrećni slučaj pogibije ovog dečaka u saobraćajnoj nesreći izazvao je, i na današnjem skupu suze u očima mnogih a posebno njegovih najbližih rođaka, drugara i roditelja, koji pored brige za zdravlje svoje dece najviše brinu za njihovu bezbednost.

  • Najveći bol koji jedan čovek može da doživi je gubitak deteta, a još višestruko je veći bol što je put do pravde višetruko duži. I zato hvala svakom od vas pojedinačno što ste se okupili ovde da nam pružite podršku da dođemo do pravde za Bogdana. Hvala na podršci Zagorke Dolovac, republičkog javnog tužioca i ministrima Bratislavu Gašiću, Dariji Kisić i Goranu Vesiću, koji su nam pružili takođe svesrdnu podršku u nadi i želji za sigurniju bezbednost sve dece u saobraćaju – rekla je suznih očiju i plačnim glasom Bogdanova majka Maja Mišić, žena borac za bezbednost sve dece u saobraćaju.
    Pravni zastupnik malog Bogdana je advokat Bratislav Stojanović, koji je rekao da je postupak vođen tako što nije podneta krivična prijava u vezi sa saobraćajnom nezgodom, ali posle skoro dve godine od nesreće došlo je do odrđenih pomaka u ovom slučaju.
  • Uspeli smo da izdejstvujemo nalaz i mišljenje komisije veštaka sa saobraćajnog fakulteta u Beogradu i to preko nadležnog tužilaštva iz Leskovca, gde su oni u svom zaključku rekli ono je za nas bilo važno a to je da propust za nastanak saobraćajne nesreće bio na strani vozača putničkog vozila. Sada očekujemo podnošenje krivične prijave protiv vozača za njegovu krivičnu odgovornost – rekao je advokat Stojanović.
    Majka stradale devojčice u Lebanu Jelena Tasić u ime Udruženja stradale dece u saobraćaju, između ostalog, rekla je da njihovo udruženje okuplja preko stotinu porodica iz čitave Srbije.
  • Nažalost, okupila nas je i objedinila ista tuga, bol i strah za preostalom decom i nemoć da bilo šta promenimo kao pojedinci. Maja Popović, ministarka pravde najavila je izmenu Krivičnog zakona za teška dela protiv bezbednosti u saobraćaju. Ovde sam došla kao majka moje Maje, jer ja najbolje znam šta znači boriti se za istinu i pravdu za svoje dece. Marta 2022.godine život je stao za našu porodicu kada je Nađa stradala, a u septembru život je stao i za porodicu nastradalog malog Bogdana. Naš sudski proces je okončan, a u slučaju Bogdana optužnica još nije podneta, pa zato molim nadležne da na ovakav predmet ne gledaju kao na broj papira, već ih molim da sa puno odgovornosti priđu rešavanja ovog slučaja, koji je veoma stresan i iscrpljujući za roditelje stradalog dečaka Bogdana – rekla je Jelena Tasić.
    Bio je ovo skup roditelja i dece povodm nesrećnog stradanja Bogdana, bio je ovo skup svih onih ljudi koji nikad više ne žele da se u ovako velikom broju okupljaju i da razlog tog okupljanja bude tužan i bolan gde rana bola nikada ne može da zaraste i zaceli. Opasnosti vrebaju svuda a najviše u saobraćaju. Od kuće do škole i od škole do kuće, deca prolaze kroz veće ili manje saobraćajnice i ona su zato najugroženiji učesnici u saobraćaju. I baš zbog svega toga svi učesnici u saobraćaju moraju da poštuju propisan zakon i da posebno vode računa kada za učesnike u saobraćaju imaju maloletnu decu. (kraj) VS/LJS
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare