Pozorište „Bora Stanković“ na dečjem festivalu u Aleksincu

VRANJE – ALEKSINAC

Na Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije za decu u Aleksincu, večeras, nastupaju Vranjanci predstavom „Čarobnjak iz Oza“.

Učešće na ovoj manifestaciji velika je čast za Pozorište „Bora Stanković“ u Vranju, s obzirom da nije specijalizovano dečije pozorište, već ima večernju i dečiju scenu, izjavio je medijima Bojan Jovanović, umetniki direktor.

Ova predstava biće odigrana večeras i jedna je od ukupno pet koje su uvrštene u program festivala. U Aleksincu pored vranjskog nastupaju i pozorišta iz Beograda, Kraljeva i Lazarevca.

Vranjanci su sa ovom predstavom za decu osvojili do sada dve nagrade, obe na festivalu „Mali Joakim“ u Gračanici, za najbolju muziku i dizajn svetla.

„Najmlađi će tek u septembru imati prilike da premijerno vide i lutkarsku predstavu, koja se zbog pandemije dugo odlaže u vranjskom pozorištu“, rekao je Jovanović.

On je dodao da će lutkarska predstava sa rediteljem iz Bugarske, koja je dugo odlagana zbog pandemije, biti završena do septembra, kada se očekuje premijera.

„Zimski pozorišni festival za decu“ u Aleksincu, zbog pandemije je više puta odlagan. Konačno je odlučeno da bude održan od 25. do 30. maja.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare