Poznat program „Svetosavske nedelje“

VRANJE

Tradicionalna prosvetno-kulturna manifestacija ,,Svetosavska nedelja“ u Vranju će početi 21. januara prigodnom besedom gradonačelnika Slobodana Milenkovića. Otvaranje je predviđeno u Galeriji Narodnog muzeja gde će biti priređena izložba Istorijskog muzeja Srbije koja je naslovljena,,Sveti Sava Srpski“. Događaj počinje u 19 sati.

Sutradan u Domu vojske, u 18 sati, biće organizovano veče poezije pod nazivom ,,Svetom Savi u čast“, a od 20 časova na programu je multimedijalni scenski igrokaz ,,Golgota i vaskrs Srbije“.

Trećeg dana manifestacije planirano je otvoranje izložbe likovnih radova učenika sa gradskog takmičenja, kao i priredba ,,Učenici Svetom Savi u čast“. Tada će biti uručene nagrade učenicima i organizovna promocija lista ,,Srećni dani“.

Tog dana škole i vrtiće posetiće pisci Biljana Alavanja, Stevan Milošević i Stefan Mitić.

Za četvrtak u planu je izvođenje predstave ,,Pruži ruke ljubavi“ koju pripremaju učenici OŠ ,,Radoje Domanović“ i polaznici Regionalnog centra za talente u Vranju. Na programu je promocija knjige ,,Pomor i strah“ Vuleta Žurića.

Petak je rezervisan za koncert Biljane Krstić i grupe ,,Bistrik“ u Domu vojske.

Subota će biti u znaku predstave ,,Novo znamenje“ vrtića ,,Bambi“ i duhovna akademija na kojoj će govoriti prof. dr Slađana Ristić Gorgiev sa Filozofskog fakulteta.

Manifestacija ,,Svetosavska nedelja“, koja se u Vranju u čast prvog srpskog prosvetitelja održava već 29 godina, završava se u nedelju 27. januara.

Tog dana predviđeno je služenje liturgije. Biće organizovane proslave u školama, najboljima u prosveti dodeljene nagrade ,,Sveti Sava“ i održan bal prosvetnih radnika.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare