Poznat program „Borinih književnih dana“

VRANJE

Od 21. do 23. marta Vranje će biti u znaku manifestacije ,,Borini književni dani“. Organizacioni odbor manifestacije, u sredu, je usvojio konačan program.,

Manifestaciju će otvoriti gradonačelnik dr Slobodan Milenković, 21. marta, u  Galeriji Narodnog muzeja. Te večeri predviđena je i promocija knjige ,,Zabluda svetog Sebastijana“ Vladimira Tabaševića, dobitnika Ninove nagrade. O knjizi će pored autora govoriti i urednica u „Laguni“ Jasmina Radoijčić.

Drugog dana manifestacije u sali Periodike u Javnoj bilbioteci „Bora Stanković“ biće organizovana književna radionica sa Elenom Prendžovom, pesnikinjom i slemerkom iz Skoplja i Nemanjom Stojkovićem Blekijem, pesnikom iz Vranja.

Cilj je da se mladi ohrabre i podstaknu kako bi iskoristili svoj kreativni kapacitet za pisanje tekstova.

U ogranku vranjske biblioteke u Vranjskoj Banji, istog dana, predviđeno je književno popodne. Učestvuju pesnici Udruženja književnika iz Vranja, Blagoje Savić, Miroslav Manasijević, Mile Kostić i Žikica Dimitrijević. 

Neće izostati ni pomocija knjige ,,Jugo uvek okreće na buru“ autorke Laure Barne, u prostorijama biblioteke u Vranju.

Trećeg dana manifestacije, na spomenik velikana srpske književnosti Borisava Stankovića u Gradskom parku biće položeno cveće.

Predviđena je i promocija knjiga izdavačke kuće „Partizanska knjiga“. Učestvuju Dunja Ilić, urednica ove izdavačke kuće i pisci Dragana Mokan, Miroslav Ćurčić, i Srđan Srdić.

Manifestacija ,,Borini književni dani“ u Vranju se održava drugu godinu zaredom u čast književnika Borisava Stankovića.

Organizatori ovog kulturnog događaja su Grad Vranje i Javna biblioteka „Bora Stanković“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare