Pozivaju opštinsku vlast da podnese ostavku

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe poziva jednostranačku vlast u toj opštini da u korist građana podnesu ostavke na odborničke mandate i raspuste “nelegitimnu Skupštinu opštine Medveđa”, saopšteno je danas

” Nakon jednostranačkih izbora od 8. septembra na kojima su učestvovale neke minorne i kvazi stranke kao što su Srpska desnica, koje su služile kao paravan demokratije, a na kojima je ukradeno više od 1500 glasova takve izbore smatramo nelegitimnim. Ovaj postupak je opravdao našu odluku o bojkotu unapred pripremljenog plana krađe na izborima. Pitanje je kako je opštinska uprava znala unapred da će Srpska desnica proći cenzus, te joj je dodelila kancelariju 1 mesec ranije u zgradi političkih organizacija na besplatno korišćenje?
Građani su nas detaljno informisali o evidentnim kršenjima izbornog procesa u vidu deljenja novca, paketa pomoći, izgradnje puta za glasače, ucena za posao, obaveza plaćanja reketa za lokalne funkcionere i oduzimanja oružja. Pitanje je koliko su u zgradi SNS-a skupili novca od svih ucenjenih upravnika, direktora i načelnika i da li su to prijavili Agenciji za borbu protiv korupcije? Koliko je koštala kampanja vladajuće stranke?
Građani se pitaju gde su putevi koji su odobreni od preduzeća «Putevi Srbije» u vrednosti od 200 miliona i 36 miliona iz budžeta Medveđe čija je realizacija od 18 kilometara asfalta? Da li je asfaltirano samo 7 km i zašto se trase nasumično rade sa užim, tanjim i nekvalitetnijim asfaltom. Takva je situacija u Pustom Šilovu, gde su 3km asfaltirali put do spomenika koji zaobilazi najnaseljeniji zaseok sa porodicama Dragovića i Paunovića. Pitanje je da li će asfaltirati ovaj krak u dužini od 1,5 kilometra i povezati se na gradski vodovod uz zaseok Denići koji je udaljen 600 metara? Koliko je potrošeno novca u date projekte?
Pokret za razvoj Medveđe smatra da zbog nepostojanja pravnih argumenata za dodelu prostorija, iznuđivanja novca od vršilaca dužnosti direktora JP i organa uprave, nenamenskog i sumnjivog trošenja sredstava za izgradnju puteva, trenutna jednopartijska vlast hitno treba da podnese ostavke, a da nezavisno tužilaštvo prikupi informacije i formira predmete. Mi se borimo da sistem bude iznad pojedinca!, navodi se u saopštenju ovog pokreta koje prenosimo u integralnoj verziji.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare