Požar u Centru za registraciju vozila u Zubinom Potoku

PRIŠTINA-ZUBIN POTOK

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svećlja saopštio je danas da su nepoznate osobe tokom noći zapalile Centar za registraciju vozila u Zubinom Potoku, kao i da je izvršen napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu, preneo je portal Kossev.

Taj portal je ranije javio da su im iz vatrogasne jedinice u Zubinom Potoku potvrdili da su u požaru u zgradi opštine Zubin Potok izgorele dve kancelarije i da tek treba da se utvrdi uzrok požara.

Svećlja je u objavi na Fejsbuku naveo da je u Zubinom Potoku izvršeno krivično delo sa terorističkim elementima, dodavši da su nepoznata lica zapalila Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine.

“Kosovska policija je odmah izašla na lice mesta i uskoro ćemo imati više informacija”, poručio je Svećlja.

On je dodao da se dogodio napad i u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu sa, kako se sumnja, eksplozivnom napravom.

“Ova krivična dela najbolje pokazuju šta bi se dogodilo na graničnim prelazima Jarinje i Brnjak da nisu prisutne Specijalne jedinice za obezbeđivanje reda i sigurnosti”, istakao je Svećlja.

Poručio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, sa svojim agencijama, posvećeno poretku, bezbednosti i vladavini zakona i da je garant “suverenih odluka Vlade Kosova”.

“Uprkos ovakvim radnjama, nastavićemo sa punom posvešćenošću u sprovođenju odluke na celoj teritoriji Kosova”, kazao je Svećlja.

On je pozvao sve građane na severu Kosova da poštuju zakone, ali i da ne dozvole da njima manipulišu oni koji žive kroz politiku i imaju materijalnu korist samo zahvaljujući tenzijama.

U toku je peti dan blokade puteva kod Jarinja i Brnjaka, a zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama.

Barikade na smenu održavaju zaposleni u pojedinim institucijama, uz organizaciju i podršku čelnika Srpske liste i funkcionera, a podržava ih i predsednik Aleksandar Vučić. Na barikadama su od ponedeljka raspoređene i specijalne policijske snage Kosova. 

Izvor: FoNet

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare