Povoljni uslovi za “stanare” Startap centra

NIŠ

Iz Startap centra  Niš podsećaju da je u toku  javni poziv za buduće stanare.  Na konkurs se mogu javiti timovi koji razvijaju inovativnu ideju i planiraju da pokrenu svoj startap ili već registrovana inovativna tehnološka preduzeća koja posluju manje od dve godine.

Miloš Grozdanović, direktor Startap centra kaže da će prvi  presek biti napravljen 15. maja, dok će naredni preseci biti rađeni na svaka tri meseca.

U Startap centru ima prostora ima za 24 stanara. Budući stanari dobijaju potpunu infrastrukturnu podršku, mogućnost korišćenja opreme za primenjeni naučno-istraživački rad, mentorsku i savetodavnu podršku u oblasti prava, menadžmenta i knjigovodstva, a fokus je na kontinuiranoj edukaciji i umrežavanju, objašnjava  Miloš Grozdanović.

On dodaje da budući stanari mogu da iznajme prostor na dve godine, a cena plaćanja iznajmljivanja prostora se menja na osam meseci.

„Prvih osam meseci korišćenja prostora je gratis, narednih osam meseci stanari plaćaju 240 dinara po kvadratnom metru, a novih osam meseci 480 dinara po kvadratnom metru. U prvoj godini ugovora nudimo svim svojim stanarima besplatne konultativne usluge iz oblasti prava, marketinga, menadžmenta i računovodstva“, objašnjava Grozdanović.

Prema njegovim rečima tokom celokupnog trajanja ugovora stanari će moći da koriste konstantne edukacije i treninge kao i opremu za naučno-istraživački rad.

 Startap centar Niš je inkubator za ideje i poslovne poduhvate mladih ambicioznih ljudi, podrška preduzetničkom duhu i razvoju kreativnosti među studentima, kao i inovativnim startap kompanijama u oblasti nauke i naprednih tehnologija na njihovom putu sazrevanja.

„Naša vizija obuhvata doprinos Nišu da postane regionalni centar za dinamičan razvoj inovativnog tehnološkog preduzetništva, internacionalnu promociju projekata i kompanija regiona južne i istočne Srbije“, ističe Grozdanović.

Podsećamo da je Cenar za inovaciono preduzetništvo na Elektronskom fakultetu u Nišu  otvorila pre dve godine predsednica Vlade Ana Brnabić i da je tada rrvih šest kompanija počelo je sa radom u novootvorenomcentru. Sledeća faza u projektu Startap centra je izgradnja Naučno-tehnološkog parka koja je u toku.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare