Poverenik USS Sloga Ivan Krstić : Tužbe protiv medija povratak u devedesete

LESKOVAC

Povodom sve učestalijijih napada na slobodno novinarnstvo i slobodnu reč slobodnih i nezavisnih novinara postoji sve veća zebnja i strah da je ovo povratak u devedesete, navodi u saopštenju Ivan Krstić, poverenik USS ”Sloga” i član GO DS .

“Najnovije tužbe Milenum tima iz Beograda protiv vrlo uglednog i slobodnog portala i novinske agencije JUGgpress, njegovog osnivača i rednice Ljiljane Stojanović iz Leskovca samo zato što su preneli izjave sa konferencije za novinare i i Info Vranjiske koje su pisale o kupovini objekata u Vranjskoj Banji, je nista drugo do poskusaj gusenja slobodne reci i slobodnog novinarstva. 

Redakcija JUGpress i Ljiljana Stojanović su simbol slobodnog i nepristrasnog novinarstva i ovo je pokušaj gušenja slobode govora i slobodnih medija.

Enormne sume koje Milenium tim traži da im se plati su u najmanju ruku bezobrazne i bahate.
Pre nego sto se usude da nekoga tuže vlasnici Milenium tima dužni su da daju mnoge odgovore na pitanja koje su im ove redakcije postavile. Kako njima tako i gradjanima.
Pozivam sudstvo da se ponaša krajnje odgovorno i radi u skladu sa zakonom i ovakve optužbe odbaci i zaštiti slobodne medije kojih je ionako malo u Srbiji “, navodi se u saopštenju Ivana Krstića.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare