Povećan broj zaraženih i prvih pregleda u kovid ambulanti

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BOSILEGRAD-PREŠEVO-BUJANOVAC

Sa teritorije Pčinjskog okruga na kovid-19 testirano je 586 osoba. Prema poslednjim zvaničnim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, rezultati su pokazali da je 86 osoba zaraženo korona virusom. Za 30 lica je više nego prethodnog dana.

Najveći broj novoobolelih je iz Vranja 61. Juče je u ovom gradu registrovano 39. Iz Surdulice je devet, Vladičinog Hana šest, Bosilegrada pet, Preševa tri i Bujanovca dva lica.

Prema podacima Zdravstvenog centra Vranje, u kovid ambulanti ATD tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 237 pregleda, 154 prva, 83 kontrolna. 

Bitku sa korona virusom, u poslednja 24 časa,  izgubio jedan pacijent, saopštio je Zdravstveni centar.

U kovid bolnici u Vranju hospitalizovano je 14 pacijenata. Svi pacijenti su pozitivni na koronu i imaju upalu pluća. Uz pomoć kiseonika diše 10 pacijenata. Na bolničko lečenje primljena su dva lica. U kovid bolnici slobodne su 62 bolesničke postelje.

Obavljeno je 65 pregleda u Dečjoj kovid ambulanti. Na dalje lečenje na Odeljenje pedijatrije upućeno je dvoje dece. Urađeno je 59 antigenskih testova. Rezultati su pokazali da je četvoro dece pozitivno na kovid-19.

Od početka imunizacije, zaključno sa 5. januarom, u Vranju je  dato ukupno 116.546 doza svih vakcina.

U toku jučerašnjeg dana ukupan broj datih vakcina je 126.

Osim građana Srbije, vakcinisano je njih 109, u Vranju su juče imunizovani građani Republike Severne Makedonije i jedan državljanin Republike Kube, saopšteno je iz Zdravstvenog centra.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare