Potvrđena tri slučaja gripa u Vranju

VRANJE

U Vranju su potvrđena tri slučaja gripa, a devet pacijenata sa težom kliničkom slikom hospitalizovano je na Infektivnom odeljenju Zdravstvenog centra, izjavila je danas  direktorka Zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljane Antić.

“Pet briseva poslato je na “Torlak” od toga kod četiri brisa nije potvrđen virus H1N1 za takozvani “svinjski grip”. Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku Kliničkog centra u tom gradu, kaže dr Antić.

Upravnica Doma zdravlja, dr Jadranka Ajanović ističe da je u vranjskom Zdravstvenom centru  povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih. “U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip. U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom. Pod kontrolom su, ali se ne radi o gripu. Na Opštoj medicini imamo 232 teža pacijenta sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pacijenata sa pneumonijom”, rekla je dr Ajanović.Ona dodaje da je stanje ovih pacijenata je stabilno. Zbog povećanog broja respiratornih infekcija posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice u Vranju su zabranjene od prošle nedelje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare