Potrošnja kiseonika u niškoj Kovid bolnici raste

NIŠ

“Imamo pacijente koji su sve teži, koji zahtevaju neprekidnu kiseoničnu terapiju i za jedan dan potrošimo kiseonika koliko nekada za nekoliko meseci, ove reči prof.dr Zorana Perišića, direktora UKC Niš najbolje ilustruju epidemiološku situaciju u gradu.

 Od juče je u Kovid sistem ponovo vraćen Institut “Radon” u Niškoj Banji a razmatra se mogućnost i aktiviranja hale Čair.

                       “ Broj pacijenata se neprekidno uvećava, juče je bio nešto manji priliv nego prethodna tri dana. Taj nešto manji priliv znači da je juče bilo 30 prijema u UKC, a u prethodna tri dana ti brojevi su bili 46, 54 i 53.  U ukupnom broju od 270 pacijenata, jasno vam je koliko su te brojke ozbiljno. Imamo potrošnog materijala i zaštitne opreme, ljudi su edukovani. Veliki je pritisak i na našu kovid bolnicu u Kruševcu, danas 236 pacijenata koji leže, tendencija tog rasta i dalje raste”, naveo je profesor Perišić.

                      Prema njegovim rečima očekuje se i dalje rast obolelih  procenat broja zaraženih među testiranim ponovo bio preko 50 procenata.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare