Potrošnja kiseonika u kovid bolnicama u Vranju smanjena

VRANJE

Zdravstveni centar u Vranju je saopštio da je potrošnja kiseonika za kovid pacijente smanjena u oktobru na dnevnom nivou.

Interesantan podatak, tim pre, ako se zna da se broj bolesnika na kiseoničkoj potpori u dve kovid bolnice, ne smanjuje. Naprotiv, bilo je  dana kada se taj broj i povećao, kao što je to bio slučaj kod prethodnog preseka stanja.

Takođe je navedeno da je u septembru dnevno trošeno oko 210 boca kiseonika, dok je od početka oktobra, kada se beleži značajan porast smrtanih slučajeva, taj broj smanjen na 160 boca dnevno.

Primera radi, u sredu, 13. oktobra, potrošene su 144 boce kiseonika, navode iz ove ustanove.

Kako tumačiti ovaj podatak, ako se zna da svakodnevno umiru ljudi u dve kovid bolnice u Vranju, kao i to da porodice bolesnika imaju primedbe da se njihovi najmiliji ne priključuju na kiseonik.

Zbog toga je nedavno bio i incident jednog Vranjanca čija je baka bila u kovid bolnici, koja se gušila i koja, kako je tvrdio, nije bila priključena na kiseonik, iako je molio medicinsko osoblje da joj pomognu. On je kako su pisali lokalni mediji, provalio ulazna vrata kako bi joj pomogao. Ona je nažalost te noći preminula. 

I kad se to ima u vidu, onda se nameće pitanje zašto je bitno da li je potrošnja kiseonika smanjena, kad je stvarnost drugačija.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare