Potrebna pomoć za Jelenu i Zorana

LESKOVAC

U toku je akcija prikupljanja novčanih sredstva za Jelenu i Zorana Milićević. Jeleni (1989) je 2012. godine postavljena dijagnoza Multiple skleroze relapsno-remitentnog tipa (Dg. G35 Sclerosis multiplex relaps). Prvi simptomi bolesti pojavili su se 2011. godine u vidu upale očnog nerva. U periodu od 2018. do 2020. godine bila je uključena u međunarodnu kliničku studiju u okviru koje je primala imunomodulatornu terapiju tokom koje je imala jedan relaps bolest, a od 2021 godine uključena je i u ekstenziju osnovne studije u okviru koje prima terapiju. 2022. godine hospitalizovana je u Opštoj bolnici Leskovac zbog pogoršanja funkcije hoda.

Jelena se kreće uz pomoć pomagala, a da bi joj olakšali kretanje i život potreban joj je asistivni medicinski uređaj – neoromodulaciisko odelo koje omogućava opuštanje spastičnih mišića, a istovremeno aktivaciju slabih mišića i smanjenje bola, čije korišćenje se preporučuje uz kontinuiranu rehabilitaciju. Sredstva su potrebna za kupovinu odela i za banjsku rehabilitaciju.

Zoran (1971) boluje od Multiple skleroze progresivnog toka (Dg. G35 Sclerosis multiplex). Prve tegobe počele su 1998. godine u vidu osećaja stezanja u nogama i lakim poremećajem kontrole sfinktera. 2001. godine u KCS postavljena je dijagnoza MS PP fenotipa, a 2004. godine nakon kliničke reevaluacije postavljena je dijagnoza RR forme bolesti. Do 2006. godine imao je u više navrata pogoršanja po tipu relapsa, nakon toga u periodu od 2007. do 2009. godine bio je uključen u kliničku studiju tokom koje je imao stabilan klinički nalaz, a zatim niz pogoršanja koja su se posle primene pulsne kortikosteroidne terapije delimično povlačila, ali je u relativno kratkom vremenskom periodu ponovo dolazilo do pogoršanja.

Zoran se kreće uz pomoć pomagala, a da bi mu olakšali kretanje i život potreban mu je asistivni medicinski uređaj – neoromodulacijsko odelo koje omogućava opuštanje spastičnih mišića, a istovremeno aktivaciju slabih mišića i smanjenje bola, čije korišćenje se preporučuje uz kontinuiranu rehabilitaciju. Sredstva su potrebna za kupovinu odela i za banjsku rehabilitaciju.

Najjednostavniji način za pomoć Jeleni je sms 1487 na broj 3030, dok je za pomoć Zoranu potrebno poslati sms poruku 1486 na broj 3030. (kraj) IS/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare