POTPISANO DVANAEST UGOVORA SA HELP-OM

LESKOVAC

U okviru projeta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“, koji sprovodi nevladina oranizacija HELP uz pomoć nemačke Vlade,  danas je potpisano 12 ugovora o donaciji opreme za započinjanje malih biznisa.

Vrednost dela projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ koji je sproveden u Leskovcu je 87 hiljada evra, a učešće grada iznosi 29.000 evra.

“Ugovore o donaciji opreme potpisuju četiri žene i osam muškaraca, prosečne vrednosti 2.400 evra, sa kojim će započeti svoje male biznise u obasti zanata i usluga. U prethodnom ciklusu opremu je već dobilo 18 korisnika, čime je ispunjen ukupna broj planiranih grantova za Leskovac u okviru postojećeg projekta. Kod potpisivanja ugovora njihove obaveze su registracija delatnosti u skladu sa zakonom Srbije, pohađanje posebnih obuka, društveno koristan rad  i učešće u iznosu od 20 posto od vrednosti dobijene opreme. Pored opreme, korisnicima je na raspolaganju stručna podrška kroz poslovne i stručne obuke za osnivanje mikro i malih biznisa, kao i savetodavna pomoć u toku trajanja samog projekta, rekao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanpović prilikom potpisivanja ugovora.

HELP je uz pomoć donatora u Leskovcu realizovao projekte u vrednosti od 700.000 evra. Cilj projekata je podrška održivom razvoju u Srbiji, sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa, smanjenje siromaštva, kreiranje novih radnih mesta, dodela grantova u opremi, ali i eukacija podržanih klijenata. Mala i srednja preduzeća su prepoznata u ekonomijama mnogih zemalja kao pokretači ekonomskog oporavka, upravo zbog otvaranja novih radnih mesta, ali i podsticaja preduzetničkog duha. Preko 90 posto svih privrednih subjekata  u Leskovcu čine mala i srednja preduzeća.

“Ovo je peti projekat ovakve vrste koji HELP u Leskovcu sprovodi. Do sada smo uglavnom uz pomoć nemačke Vlade, koja je donator i ovog projekta, podržali 246 malih biznisa u Leskovcu od 2.003 godine do sada. Jako je važno učešće grada ne samo finansijsko već i u projektnim aktivnostima, jer su kolege iz Agencije za lokalni ekonomski razvoj bile prisutne u svakoj projektnoj aktivnosti, što je pravi pratnerski odnos. Zahvaljujem se gradu zbog prepoznavanja ovakvih projekata, rekla je predsatvnica HELP-a Maša Bubanj.

Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“ HELP sprovodi uz finansijsku podršku nemačke Vlade, a u sufinansiranju učestvuju gradovi i opštine: Brus, Kuršumlija, Leskovac, Vladičin Han i Vranje. Cilj projekta je podrška održivom razvoju u Srbiji sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa i smanjenje siromaštva kreiranjem najmanje 95 novih radnih mesta/biznisa dodelom grantova u opremi i edukacijom podržanih preduzetnika.

SUNČICA DIMITRIJEVIĆ ĆE OSAVREMENITI FITNES KLUB

Jedna od potpisinica ugovora je i Sunčica Dimitrijević, viši sportski trener, koja planira da osavremeni svoj fitnes klub.

-Fitnes klub radi oko devet godina i ja sam konkurisala za što veći broj rekvizita, jer se danas u fitnes svetu dosta koriste novi rekviziti i novi programi, kao što se step aerobik. Ovim projektom želim da doprinesem da se što veći broj žena rekreitra i da se posveti zdravom stilu života.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare