Potpisani ugovori za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda

VRANJE

U Vladi Republike Srbije u Beogradu potpisana su dva ugovora iz programa sa KFW, između izvođača radova i JP „Vodovod“ Vranje. Ugovori su vredni 14,2 miliona evra i odnose se na izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kolektora u Vranju.

U ime JP „Vodovod“, koje će implementirati ove projekte ugovore je potpisao direktor Goran Đorđević. Potpisivanju su prisustvovali ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Ministarka Mihajlović je izjavila da će kroz programe sa Nemačkom razvojnom bankom KFW biti obezbeđena zdrava voda za piće i rešen problem otpadnih voda u opštinama i gradovima u Srbiji u kojima živi 1,6 miliona ljudi.

Ona je dodala da je iskustvo projekata iz saradnje sa KFW takvo da se radovi izvode kvalitetno i na vreme i da isto očekuje i od realizacije ovog projekta.

O značaju realizacije ovog projekta govorio je i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, koji je naglasio da će time biti rešen višedecenijski problem vodosnabdevanja u prigradskim naseljima i selima. Podsetio je i da su do sada izgrađena tri kolektora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare