Potpisani ugovori o saradnji u okviru Tempus projekta

LESKOVAC

U Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija Leskovac danas su potpisani Ugovori o saradnji između ove Visoke poslovne škole , Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Vrnjačkoj Banji i Visoke poslovno tehničke škole Užice.

Održana je i završna konferencija TEMPUS projekta „Modernizacija turističkih studijskih programa u Republici Srbiji“, na kojoj su prezentovani rezultati aktivnosti koje su realizovane u prethodnom tri godine.
Projekat “Modernizacija turističkih studijskih programa u Republici Srbiji” je realizovalo 10 partnerskih organizacija, među kojima su i tri visokoškolske institucije iz inostranstva: Univerzitet iz Griniča (Velika Britanija), Univerzitet iz Kluža (Rumunija), Tehnološki obrazovni institut iz Pireja (Grčka), i sedam partnera iz Srbije. U sprovođenju projektnih aktivnosti učestvovale su i neobrazovne institucije iz oblasti turizma i to: Privredna komora Vojvodine, Turistička organizacija Leskovac, Turistička organizacija Regije zapadne Srbije i Regionalna privredna komora Užice.
Milutin Đuričić, koordinator projekta, kaže da je okupljeno preko sto istraživača koji su timskim radom uspeli da sve opšte i specifične ciljeve ispune i da ih i premaše.
„O tome svedoči i ocena koju smo dobili za srednjoročni izveštaj. U okviru projekta je modernizovano je i akreditovano ukupno sedam studijskih programa na osnovnim i specijalističkim studijama u Srbiji. Napisano je oko 40 publikacija, održane tri međunarodne konferencije gde su učestvovali predstavnici iz 13 država, a ukupan broj autora prešao brojku od 200. Bilo je preko 2.000 štampanih materijala, i od planiranih 60, sklopljeno je 185 ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji sa turističkom privredom. Planirano je da kroz obuke prođe 240 ljudi, a obuhvaćeno je njih 966 i realizovano je preko 20 kurseva obuka. Kroz međunarodnu saradnju i posete inostranim partnerima, pokušali smo da iskustva iz Evropske unije prenesemo ovde. Posete koje smo napravili Griniču, Klužu i Pireju si dobro došle nastavnicima da vide tu evropsku praksu i da pokušamo da je prenesemo ovde. Pet studenata je bilo po mesec dana na studijskim boravcima u Pireju i Klužu. Sve to dokazuje da ovaj projekat, iako iz serije Tempus projekata i vezan je pre svega za obrazovanje, može se posmatrati i kao svojevrsni razvojni projekat za turizam i privredu naše zemlje u celini.”
Svoje zadovoljstvo izrazio je i u ime domaćina završne konferencije ovog projekta mr Dragan Stojanović, profesor Visoke poslovne škole u Leskovcu, rekavši da su prevaziđeni svi početni parametri i ostvareni svi ciljevi postavljeni na početku projekta.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare