Potpisani ugovori o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra

VRANJE

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković danas je u ime grada potpisao ugovore sa predstavnicima Pedagoškog fakulteta, Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija i Regionalne razvojne agecije Pčinjskog okruga o osnivanju Regionalnog inovacionog startap centra u Vranju, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja. 

Regionalni inovacioni startap centar u Vranju će biti podrška razvoju preduzetništva, pre svega kod mladih i studenata kroz ohrabrivanje preduzetničkih ideja i osnivanja novih firmi, kao i podsticanje znanja u primeni tehnoloških inovacija i ideja.

Prilikom potpisivanja ugovora dogovoreno je da naredni koraci budu promocija Centra, podizanje svesti za preduzetnički duh kod mladih kao i umrežavanje studenata sa ostalim fakultetima, startap centrima i tehnološkim parkovima.

Pre potpisivanja ugovora, sastanak je sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i srednjih škola organizovao gradski većnik za sport, obrazovanje i verske zajednice Nenad Đorđević. (kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare