Potpisan ugovor o sufinansiranju protivgradnih strelaca

LESKOVAC

Ugovor o finansiranju udruženja koje se bavi zaštitom poljoprivrednih resursa potpisan je danas u Leskovcu . Na ovaj način je rešen problem finansijske pomoći članovima ovog udruženja koje se nalazi pod ingerencijom Republičkog hidro-meteorološkog zavoda. Njima će iz budžeta grada biti prebačeno 4,5 miliona dinara, a novac će se zatim podjednako raspodeliti svakom strelcu ponaosob.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je rekao da protivgradni strelci imaju značajnu ulogu u odbrani poljoprivrednih useva od vremenskih nepogoda.

„Ove godine smo izdvojili sumu od 4,6 miliona dinara za nabavku 120 protivgradnih raketa, najviše na teritoriji Srbije. Pored toga uloženo je 192.000 dinara za HTZ opremu koja se sastoji od čizama, radnih odela, šlemova i UV lampi za noćno ispaljivanje raketa za svih 62 strelca. U toku je i tender za renoviranje 6, od postojeće 31 protivgradne stanice, kao i izgradnju dve gromobranske instalacije.“

Predsednik udruženja strelaca Žikica Marinković ovaj posao radi 41 godinu. On je izneo podatak da u Srbiji postoji preko 2500 protivgradnih stanica, a da naš grad ima 31 stanicu i svaka od njih funkcioniše uspešno.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x