Potpisan sporazum između Naučno-tehnološkog parka i JP Pošta Srbije

NIŠ

U Naučno-tehnološkom parku Niš potpisan je Sporazum o poslovnoj saradnji i strateškom partnerstvu između ove institucije i Javnog preduzeća Pošta Srbije.

Cilj ovog sporazuma je uključivanje mladih i obrazovanih kadrova zaposlenih u tehnološkim i startap kompanijama , koje posluju u okviru Naučno-tehnološkog parka Niš, u digitalizaciju poslovnih procesa Pošte Srbije.

                      Zoran Đorđević, v.d. direktor Pošta Srbije, izjavio je da je cilj digitalizacije da se da šansa mladim ljudima koji rade u NTP-u da sa svojim idejama, na neki način, uđu u Poštu Srbije.

                     „Imali smo, ne tako davno jedan sastanak ovde, i dogovorili smo se da posle mog obilaska i interesovanja ovih mladih ljudi ovde za inovacije i za to da imaju priliku i mogućnost da učestvuju u digitalizaciji Pošte Srbije, obzirom na velike planove koje mi, kao javno preduzeće, imamo. Verujem da će sve ono što sam tada video i sve što su mi tada predstavili, posle ovog potpisivanja biti prvi korak ka tome. Siguran sam da će neka od tih ideja biti implementirane i da te ljude čeka mnogo bolja budućnost, a ja sam zahvalan na tome što su odabrali Poštu Srbije kao firmu u kojoj će možda prvi put uraditi nešto i zaraditi neki novac“, kazao je v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević.

                     On je istakao da su dobrodošle sve dobre ideje koje mogu da unaprede poslovanje Pošte Srbije.

                    „Naša želja je da se približimo korisnicima, da imaju bolju uslugu, i svakako su sve ideje dobrodošle i siguran sam da će neka od tih ideja biti implementirano. Mi posle ovoga imamo i jednu prezentaciju našeg IT tima, koji će u 10 tačaka predstaviti ono što smo mi zamislili, odnosno pravac u kom bi trebalo da ide Pošta Srbije i koje će to biti nove usluge, a onda ćemo videti da se u međuvremenu i sastanemo i vidimo na koji način oni mogu da uđu u Poštu Srbije“, kazao je Đorđević.

                    Kada je reč o sredstvima namenjenih za digitalizaciju, izjavio je da je finansijski plan za narednu godinu još uvek u izradi, ali veruje da će ih biti. Najavio je i koje su to nove usluge koje će biti dostupne korisnicima.

                   „Pored digitalizacije i mobilnog poštara, pripremamo mogućnost ostavljanja ili prijema i predaje paketa putem paketomata, što je potpuno inovativno i na mnogo višem nivou od sadašnje tehnologije paketomata. Svakako postoje neke usluge koje nisu direktno vezane za Poštu, ali Pošta kao državno preduzeće ima mogućnost da na neki način pruži tu uslugu našim građanima i privredi. To je e-arhiviranje, a kasnije mogućnost da se sve ono što je Vlada propagirala ne čuva u papirnom formatu, već digitalnom.Tu su i usluge slične Glovu, gde želimo da uposlimo studente, ali i sve one koji žele da ostvare dodatni prihod“, istako je Đorđević.

                        Dr Milan Ranđelović, direktor Naučno-tehnološkog parka, istakao je dva aspekta ovakvog sporazuma.

                           “Podrazumeva platformu preko koje će naši startapovi i firme koje posluju u okviru Naučno-tehnološkog parka imati prilike da predstave svoje ideje za digitalizaciju Pošte Srbije. Sa druge strane, predstavlja primer dobre prakse kako javna sredstva i jedna javna institucija, u okviru svog redovnog poslovanja, može uraditi nešto što ima širi kontekst dobrobiti za društvo, a to je podrška finasniranju i razvoju inovacija“, rekao je Ranđelović.

                      On se nada da će ovakve saradnje u budućnosti biti i sa drugim javnim institucijama u Gradu i Republici.

                       „NTP pruža podršku svojim članicama na različite načine. Jedan od načina jeste i obezbeđenje finansiranja za razvoj njihovih projekata i podrška u obezbeđivanju tržišta. Ova vrsta saradnje sa Poštom Srbije je mehanizam kroz koji će neke kompanije, nadamo se, zahvaljujući svojim kvalitetnim idejama, moći da dođu do finasniranja za razvoj sopstvenih inovativnih proizvoda“, kazao je Ranđelović.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare