Potpisan petogodišnji Sporazum o saradnji sa Šarm el Šeikom

NI{

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski potpisala je u Šarm el Šeiku sa guvernerom Južnog Sinaja Haledom Fudom Sadikom Muhamedom, u prisustvu ambasadora Srbije u Arapskoj Republici Egipat Miroslavom Šestovićem, Sporazum o saradnji u oblasti turizma, obrazovanja, nauke, zdravstva, sporta i kulture između Niša i tog egipatskog grada.Sporazum je potpisan uz saglasnost Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije i na snazi je narednih pet godina.

                       Gradonačelnica Niša dobila je ključ njihovog grada. Statua cara Konstantina nalaziće se u njihovom muzeju, a Simbol mira i zaštitni znak njihovog grada nalaziće se u Nišu.

                     Domaćini su joj saopštili njihovu zainteresovanost za studiranje njihovih studenata na niškom Medicinskom i Elektronskom fakultetu, sa NTP-om u sklopu Smart City sistema koji Šarm el Šeik priprema i gde bi se uključile naše firme koje rade u NTP-u. O tome je potpisan i sporazum sa domaćinom.

                    U Egiptu se ovi sastanci tumače kao pripremni uoči susreta predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Egipta Abdela Fataha el Sisija.

                     Delegaciju Niša čine predstavnici grada, Regionalne privredne komore i niški privrednici, Turističke organizacije Niš, Aerodroma Srbije, Naučno-tehnološkog parka, Sokobanje sa kojom Šarm el Šeik želi intenzivniju saradnju, turoperateri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare