Potpisan Kolektivni ugovor

VRANJE

 

Za sve zaposlene u organima grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja, u sredu, je potpisan Kolektivni ugovor kod poslodavca.

Ovaj značajan dokument su potpisali rukovodioci Gradske uprave, Skupštine grada, Gradskog pravobranilaštva i Uprave Gradske opštine Vranjska Banja.

Kolektivni ugovor koji je potpisan uz saglasnost gradonačelnika, predsednika Gradske opštine Vranjska Banja i predsednika Sindikalne organizacije novog samostalnog sindikata Uprave Vranje, zaključen je na period od tri godine i stupa na snagu od dana potpisivanja.

 

Gradsko rukovodstvo izrazilo je zadovoljstvo postignutim stepenom saradnje sa predstavnicima novoosnovane sindikalne organizacije i konstruktivnim predlozima koji su implementirani u tekst novog Kolektivnog ugovora.

Dušan Aritonović načelnik Gradske uprave kaže da je to samo nastavak jedne dobre saradnje sa novim sindikalnim predstavnicima. To je i primer dobre prakse kako treba da funkcioniše i posluje sindikat čiji rad počiva na načelima dobrog sindikalnog delovanja i borbe za zaštitu prava zaposlenih.

„Ovim Kolektivnim ugovorom i gradsko rukovodstvo i zaposleni treba da budu zadovoljni, jer će na najbolji mogući način biti zaštićeni interesi potpisnika”, istakao je Aritonović.

U prethodnom periodu značajno su unapređeni poverenje i odgovornost zaposlenih u svim službama Gradske uprave, kao i njihov odnos prema građanima, rekao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković izrazio je zadovoljstvo i dodao da je završena izrada obimnog i važnog dokumenta, tako da su od 2016. godine osetno poboljšani radna disciplina i odgovornost zaposlenih.

Predsednik novoosnovane sindikalne organizacije Marjan Marković, napomenuo je da potpisivanje novog Kolektivnog ugovora predstavlja krunu dosadašnje dobre saradnje sa načelnikom Gradske uprave i celokupnim gradskim rukovodstvom.

„Nova sindikalna organizacija od sada ima mehanizme za još bolje i organizovanije sindikalno delovanje. Nastavićemo da posebnu pažnju posvećujemo zaposlenima i njihovim porodicama, čija smo prava i socijalnu sigurnost obezbedili ovim dokumentom“, zaključio je Marković.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare