Postizborni SNS obračun u Vranju: Svi gradonačelnikovi ljudi

VRANJE

Formiranje gradske vlasti u Vranju pokazalo je da je u postizbornom periodu takozvana „meka frakcija” u Gradskom odboru SNS na čelu sa gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem odnela apsolutnu prevagu nad tzv. „tvrdom frakcijom” čiji je predvodnik Slaviša Bulatović, bivši poslanik i čelnik GrO stranke u tehničkom mandatu.

Izvori Regionalne informativne agencije JUGpress iz redava vranjskih naprednjaka potvrđuju pobedu Milenkovića, uz napomenu da je sve bilo jasno par meseci pre izbora 17. decembra, kada je Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i koordinator SNS za Pčinjski okrug, doneo naređenje iz centrale stranke da Milenković bude nosilac izborne liste u Vranju i da mora da odradi još jedan mandat na funkciji gradonačelnika.

„Bulatović je ne samo zbog afere falsifikat, već mnogo više pokušaja da sruši Stevanovića u Kruševcu i Beogradu, dobio epizodnu ulogu u predizbornoj kampanji i konačno izgubio uticaj u SNS u Vranju, pa je posle izbornog ishoda bilo jasno da će kadrovsku politiku na nivou gradske vlasti odrediti gradonačelnik Milenković”, ističu izvori iz vladajuće stranke u Vranju.

Milenković je u skladu sa svojim neprikosnovenom moći da odlučuje jedino u dogovoru sa Stevanovićem, prema očekivanju, odredio koji će kadrovi SNS biti na funkcijama u lokalnoj samoupravi, oslonivši se na proverene saradnike iz prethodnog saziva, ali i na pojedince koji su bili vernici Slaviše Bulatovića, pa su u novim okolnostima preverili u struju gradonačelnika Milenkovića.

Prvi korak prilikom izbora zamenika gradonačelnika pokazao je da je Milenković Zoricu Jović, zamenicu u prethodnom sazivu, „pomerio” sa te funkcije na položaj predsednice Skupštine Grada, opomenuvši je da je taj pad cena njenog „greha neodmerene ambicije”, a umesto nje za svog prvog saradnika imenovao Milana Ilića, poslanika u prethodnom sazivu Skupštine Srbije i poslednjih meseci odane ličnosti.

Sastav Gradskog veća takođe pokazuje da su u tzv. „gradskoj vladi” svi stari i novi većnici gradonačelnikovi ljudi, to će biti i pomoćnici gradonačelnika za određene oblasti, a Milenkovićevi će biti i direktori javnih preduzeća i ustanova u Vranju, nezavisno od toga da li su ranije bili njegovi ili Bulatovićevi vernici.

Na kraju, preostaje da se vidi kako će se Slobodan Milenković nositi sa tako velikim bremenom moći i uticaja u Vranju, hoće li se pogorditi toliko da to zasmeta vodećim ličnostima SNS u centrali u Beogradu, ili će u skladu sa južnjačkim mentalnim sklopom koji ga odlikuje biti servilan prema vrhu stranke, a u Vranju neprikosnoveno odlučivati o svim pitanjima života i društva bez opozicije u sopstvenoj stranci. (kraj) SK/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare