Postavljen prvi displej za gradski prevoz

NIŠ

U centru Niša, na glavnom stajalištu na Trgu Kralja Milana danas je postavljen digitalni info ekran na kojem će građani moći da se informišu o vremenu dolaska autobusa na gradskim linijama. Tako će građani moći u svakom trenutku da budu obavešteni o dolasku autobusa.

Očekuje se da uskoro sva frekventnija stajališta u gradu dobiju ovakve uređaje koji olakšavaju korišćenje gradskih linija i precizno obaveštavaju gradane o kretanju autobusa. Najavljena je I aplikacija za android telefone o redu vožnje I dolasku autobusa.

Displej košta dve hiljade evra a još savremeniji će biti postavljeni na više frekfebtnijih stajališta u gradu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović prisustvovao je ovom događaju i u razgovoru sa građanima se direktno informisao o pozitivnim efektima funkcionisanja ovog uređaja.

“Izuzimajući Suboticu ovo je prvi projekat na teritoriji cele države ovog tipa I mi na ovaj način pomažemo sugrađanima da imaju pristup I informaciju za koje vreme će doći autobus koji čekaju”, rekao je Bulatović.

Za kupovinu informativnih tabli grad je izdvojio sedam miliona dinara. Grad priprema nove ugovore sa prevoznicima koji će unaprediti gradski saobraćaj.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare