Postanite e-Gradjanin

BEOGRAD-LESKOVAC

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za IT, NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj, omogućava građanima registraciju na Portalu e-Uprava, kako bi postali e-Građani. Radi se o portalu eUprave, euprava.gov.rs, koji predstavlja jedinstveno elektronsko mesto preko kojeg se može pristupiti najvažnijim informacijama i elektronskim uslugama za građane i privredu, a eGrađani su svi korisnici elektronskih usluga na Portalu, koji štede resurse i na jednostavan i brz način – digitalnim putem – dolaze do svih potrebnih informacija i usluga.

Odeljenje za pružanje usluga građanima, za ovu namenu, opredelilo je poseban šalter projektom “Pokreni svoju eUslugu”, kako bi svim građanima omogućili pristup računaru i internetu, za bolji prikaz i korišćenje Portala eUprave.

Kristina Vasiljković, šef Odeljenja za pružanje usluga građanima – gradski uslužni centar pojašnjava da šta je potrebno da bi se postao eGrađanin.

„Potrebna je registracija na šalteru u Gradskom uslužnom centru, gde će ovlašćeni službenik dodeliti parametre za dvofaktorsku autentikaciju, što podrazumeva srednji nivo pouzdanosti, kojim se omogućava pristup za 98% usluga eUprave. Građanin kada dođe na šalter u Gradski uslužni centar sa sobom mora da ima važeći biometrijski dokument (pasoš ili ličnu kartu), kao i pametan telefon ili tablet, gde će uz parametre koje dobije na šalteru od ovlašćenog službenika, podesiti mobilnu aplikaciju Consent ID.“

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pertackibot
Pertackibot
3 godine pre

I šta kada postanem E-Građanin? I dalje ću morati da, kad mi zatreba uverenje o državljanstvu, sednem u kola i odem u selo u okolini Medveđe, gde je rođen moj otac.
A zašto mi je državljanstvo u mesnoj kancelariji tog sela, kad sam rođen u Leskovcu, to niko živ ne ume da mi objasni.

Marko
Marko
3 godine pre

Sve ste obezvredili… Deco moja, diplome u ruke i sto dalje odavde. Ostavite nesto i za Pink, nemojte sve u opstinu