Poslovnu zgradu u centru i šest lokala grad prodao za 1,4 miliona evra

NIŠ

  Skupština grada Niša usvojila je danas odluku o prodaji šest gradskih lokala i jedne stambeno-poslovne zgrade u najužem centru grada za ukupno 1,4 miliona evra.Javno nadmetanje za ovu imovinu grada je već ranije obavljeno, a nakon skupštinske odluke najviše para u budžet grada uplatiće Nišlija koji je kupio lokal u Obrenovićevoj ulici broj 36. On će za taj lokal površine 140 kvadrata platiti 720.000 evra.

             Odbornici su dali „zeleno svetlo“ i za prodaju stambeno-poslovne zgrade u Ulici Nikole Pašića 40 za  nešto više 55.000 evra.  kao i za prodaju pet lokala u stambeno-poslovnoj zgradi u Obrenovićevoj ulici broj 124, po ceni od 183.000 evra, 61.680 evra, 131.000 evra, 127.000 evra i 138.000 evra. Cilj prodaje da se „spreči dalje neracionalno korišćenje poslovnog prostora koji se nalazi u vlasništvu grada“, kazao je  Zoran Perišić, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke na konferenciji za novinare i dodao da se radi o lokalima koji su gradu donosili samo gubitke.

                          „Prodaja lokala je opravdana i ne postoji ni jedan razlog da se nešto što može doneti vrednost koristi na način koji odnosi vrednost“, istakao je Perišić. On je dodao da su zakupci nakon izlaska iz lokala ostavljali dugove i podsetio da je na jednoj od prethodnih sednica Skupštine grada bilo reči o otpisu dugova za zakup poslovnog prostora.

                 Predstavnici opozicije su burno reagovali na ovu odluku naglašavajući da grad gradskom imovinom ne raspolaže na domaćinski način.

              Šef odborničke grupe Demokratske stranke Miodrag Stanković je povodom prodaje lokala izjavio da se prvi put istoriji Niša imovina grada rasprodaje kako bi se nadoknadilo prekomerno trošenje sredstava iz bdužeta grada i obezbedila sredstva za predstojeću izbornu kampanju.

            „Odbornička grupa Demokratske stranke se oštro protivi ovoj odluci. Tražimo da se sa imovinom grada vlast ponaša domaćinski“, rekao je Stanković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare