Posle više od mesec dana od otvaranja radi Hirurški blok u Vranju

VRANJE

Nakon otvaranja novog Hiruškog bloka u Vranju, u decembru 2018. godine, preseljena je Služba urgentne medicine. U međuvremenu su otklonjene neke sitnice pa su kompletno preseljene službe anesteziologije i hirurgije, tako da su operacione sale počele da rade

Pre dva dana smo rad započeli jednom ozbiljnom hirurškom intervencijom. Reč je o mladiću koji je teško povređen u Bujanovcu.

Danas imamo još tri operacije i možemo reći da smo potpuno aktivirali novi Hirurški blok na veliko zadovoljstvo svih zaposlenih i naših pacijenata“, rekla je u ponedeljak v.d. direktorka Zravstvenog centra dr Ljiljana Antić na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da u novoj zgradi imaju i ležeće pacijente. Svi su se dobro organizovali tako da Hiruški blok radi.

„Tu će u novim operacionim salama sa savremenom opremom raditi i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL“. 

Dr Antić je govorila i o specijalizacijama koje su odobrene na internom konkursu Zdravstvenog centra.


Podeli smo 11 specijalizacija u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja.

„Veliki broj lekara specijalista za pet do sedam godina ide u penziju, tako da smo se zbog situacije i otvaranja novog Hirurškog bloka opredelili za tri specijalizacije iz hirurgije, po dve iz ortopedije, urologije i interne medicine i po jednu iz ginekologije i neurologije. Specijalizacije su dobili lekari koji već duže vreme rade u Zdravstvenom centru Vranje, koji su to zaslužili svojim radom. Očekujemo da Ministarstvo odobri i da ti ljudi krenu sa specijalizacijama. Imamo 270 lekara po kadrovskom planu i nedostaje nam 11 lekara”, rekla je dr Antić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare