Posle tri dana pada broja novozaraženih u Vranju ponovo trocifren broj pozitivnih na koronu

VRANJE

U kovid bolnici Zdravstevnog centra u Vranju, upkos naporima lekara, juče je, jedna osoba izgubila bitku sa korona virusom, saopštio je Klinički centar Niš.

U Pčinjskom okrugu u poslednja 24 sata prisustvo virusa je potvrđeno kod 168 osoba od 479 testiranih. Procenat zaražavanja je 35,1 odsto, kažu u Zavodu za javno zdravlje u Vranju.

Nagli skok u odnosu na prethodne dane, kada je registrovan manji broj zaraženih, zabeležen je kod građana sa teritorije Grada Vranja.

Novoinficiranih je opet trocifren i iznosi 101. U odnosu na prethodni presek to je za 16 osoba više.

Sledi Vladičin Han sa 19 novih slučajeva infekcije, Preševo ima 17, Bosilegrad 11, Bujanovac 10, Surdulica devet novih slučajeva zaraze i Trgovište jedan.

U Kovid ambulanti ATD U Vranju, u utorak, je obavljeno 366 pregleda, od kojih su 124 bili prvi. Urađena su 122 antigenska testa koji su pokazali da su 72 osobe pozitivne na korona virus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 32 pacijenta.

U tri kovid bolnice Zdravstvenog centra, kapaciteta 172 kreveta, zbrinuto je 170 pacijenata. Na koronu je pozitivno 158. Isto toliko pacijenata je sa upalom pluća. Kiseonik prima 86 pacijenata.

U toku jučerašnjeg dana na bolničko lečenje primljeno je 19 lica. Asimptomatske pacijente i one sa lakšom kliničkom slikom lekari sa određenom terapijom upućuju u izolaciju i na kućno lečenje.

Iz kovid bolnica u Vranju, u utorak, je otpušteno 16 osoba. Dve su transportovane za Kruševac.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare