Posle jedanaest godina raskinut ugovor o zakupu zemljišta na „Pašinoj česmi“

LESKOVAC

Na danasnjoj 27. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca doneli su odluku o jednostranom raskidu Ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na lokaciji „Pašina česma“. Preduzeće za ugostiteljstvo i turizam “Emirates power contracting & General Maintenance” iz Beograda je sa Gradom Leskovcem 26.7.2010. godine zaključilo ugovor o zakupu na 20 godina poljoprivrednog zemljišta u površini od 80 ha 20 ari i 6 m2 u državnoj svojini na lokaciji Pašina česma. Ugovor je raskinut jer je utvrđeno da je predmetno poljoprivredno zemljište zakorovljeno, da se ne obrađuje, da se ne koristi u poljoprivredne svrhe i da s ene koristi u skladu sa članom 59 Zakona o poljoprivredi. Predmetno zemljište se nije obrađivalo dugi niz godina, što je direktno dovelo do urušavanja strukture poljoprivrednog zemljišta, a samim tim i umanjenja njegove vrednosti i kvaliteta. Sve ovo utvrdila je komisija koju je formiralo Odeljenja za privredu i poljoprivredu, koje je i predložilo raskid ugovora.

Inače, za ovu investiciju se 2010. govorilo da će dovesti do toga da na pomenutoj lokaciji budu na pripreme dolazili sportisti sa Blsikog istoka, ali i fudbalski velikani poput Mančester junajteda i mnogih italijanskih prvoligaša…

Većnici su usvojili i predlog Odluke o završnom računu budžeta Grada Leskovca za 2020. godinu. Ukupno ostvareni prihodi i primanja po osnovu prodaje nefinansijske imovine iznosili su 4.150.470.169 dinara (91,1% od planiranog), a rashodi i izdaci u 2020. godini iznosili su 4.030.699.411 dinara. U konsolidovanom završnom računu budžeta Grada Leskovca iskazan je konsolidovani budžetski suficit u iznosu od 16.575.000 dinara, kao razlika između ukupno ostvarenih tekućih prihoda i primanja po osnovu prodaje nefinansijske imovine i ukupno izvršenih tekućih rashoda i izdataka za nabavku nefinansijske imovine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare