Poslanica pita ministarku: Kada će Vlada Srbije obezbediti niškim lekarima adekvatnu opremu?

NIŠ

Ministarko Grujičić, kada će Vlada obezbediti niškim lekarima adekvatnu opremu kako bi mogli da spašavaju odsečene ekstremitete ili su južnjaci građani drugog reda pa mogu da žive i bez prstiju, pita narodna poslanica iz redova Stranke slobode i pravde (SSP) Jelena Milošević.

” Niš ima sjajne lekare, to po ko zna koji put dokazali kada su pre nekoliko dana napravili podvig i spasili sugrađaninu šaku odsečenu cirkularom. Niškim lekarima je neophodan mikroskop i posebna operaciona sala kako bi mogli da spašavaju odsečene prste, umesto što sada takve pacijente šalju u Beograd, a zbog udaljenosti i vremena koje protekne, šanse da se spasu odsečeni ekstremiteti su veoma male. Ka niškom UKC ordinira preko milion ljudi, cela južna i deo istočne Srbije.

Gospođo Grujičić, da li niški lekari i građani Niša treba da čekaju posetu predsednika Republike da i od njega traže mikroskop kao što su u Leskovcu tražili novi mamograf jer postojeći ne radi, umesto da Vlada i Vi kao ministar zdravlja uradite samo ono što je Vaš posao i omogućite lakarima u Nišu da spasavaju ekstremitete pacijentima?, navodi se u saopštenju. (kraj) SP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare