Poskupljuje voda u Nišu za 30 odsto ?

NIŠ

Ukoliko Gradsko veće bude usvojilo predlog Nadzornog odbora JKP „Naisus“  nadoknada za korišćenje vode i kanalizacije u Nišu buće skuplja za 30 odsto. Praktično to znači da sa sadašnjih   69,90 dinara po metru kubnom, vodu i kanalizaciju bi građani u Nišu mogli da plaćaju oko 90, 73 dinara.

 Trenutna cena vode po metru kubnom je 57,20 dinara, a ona će biti povećana na 67,85 dinara. Takođe, za odvođenje otpadnih voda korisnici plaćaju 12,70 dinara, a nova cena bi bila 22,88.

                                  Uticaj na formiranje cena vode i usluga sakupljanja i odvođenja otpadnih voda ima promena cene struje, goriva, rast cena materijala, rezervnih delova, opreme, amortizacija i zarade zaposlenih, navode u JKP „Naisus“.

                                   Predloženim povećanjem utvrđuje se nova cena za isporučenu vodu i usluge kanalizacije tako što je izmenjen paritet vode i odvođenja otpadnih voda zbog povećanih troškova ulaganja u preventivno i interventno održavanje kanalizacionog sistema kojim bi se sprečilo ili smanjilo izlivanje kanalizacije kod padavina značajnog intenziteta koje su sve češće prisutne usled izmenjenih klimatskih uslova, navodi se u predlogu Nadzornog odbora.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare