Poskupljuje odnošenje smeća i parkiranje

NIŠ

Od 1. avgusta Nišlije će skuplje plaćati komunalne usluge kao i parkiranje 30 odsto skuplje.  Na predlog JKP „Medijana“ građani će skuplje plaćati sakupljanje i odnošenje smeća. Ova stavka sada iznosi  7,30 dinara po kvadratnom mestru stambenog prostora, dok je do sada ova stavka iznosila 5,61 dinar, što je oko 30 odsto poskupljenja. Vlasnici poslovnog prostora sakupljanje i odvoz smeća plačati 12,28 dinara po kvadratu.

                      Prelog novih cena koje je odobrilo Gradsko veće objavljene su i u Službenom listu Grada Niša.

                      Odlukom  Nadzornog odbora JKP „Parking servis“ i parkiranje u Nišu će opskupeti za 14 posto.  Tako će parkiranje u prvoj zoni u prvom satu ubuduće koštati 60 dinara, a u drugom satu 180 dinara. Vozači su do sada  parkiranje u prvoj zoni plaćali 50 i 150 dinara.

                        Parkiranje u drugoj zoni naplaćivaće se 45 dinara po satu, a sada je 37 dinara.U ekstra zoni parkiranje će umesto 80 dinara, koštati 90 dinara.

                        Cena višesatne parking karte za prvu zonu poskupeće sa sadašnjih 500 dinara, na 600 dinara, a cena te karte za drugu zonu poskupeće sa 370 dinara na 450.

                        Nove cene za parkiranje JKP „Parking servis“ obrazložilo je podatkom da one nisu menjane devet godina, tačnije od 2013.godine.  Dodaju da je u međuvremenu poskupelo gorivo, amortizacija i investiciono održavanje za preko 20 posto.

                        Najavljeno je i poskupljenje gradskog grejanja, pa će Nišlije umesto 5,53 dinara po kilovat satu centralno grejanje plaćati kada poskupi 5,72 dinara. Poskupljenje centralnog grejanja za skoro 3,5 posto obrazloženo je višim cenama energenata jer je poskupeo kako gas, tako i mazut i ulje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare