Porodica Mišić iz Stajkovca dobila novi dom

VLASOTINCE

U vlasotinačkom selu Stajkovcu četvoročlanu porodicu Mišić život nije mazio. Do juče su živeli u oronuloj kući, u nehumanim uslovima. Sada se to promenilo, porodica Mišić, otac Mića, majka Tamara, sinovi Mihajlo i Božidar uselili su se u novu, renoviranu kuću. Radost i sreća na njihovim licima. Do novog doma došli su uz pomoć humanitarne organizacije “Pokreni život” iz Leskovca, opštine Vlasotince i velikog broja ljudi dobre volje.

  • Najpre da se zahvalim svima koji su pomogli da imamo novu kuću i pristojne uslove za život. Živeli smo veoma teško, uslova gotovo da nismo imali, nešto od pokućanstva je bilo. Sada se sve promenilo, pitam se da li se ovo dešava mojoj porodici. Kuća je bila oronula, živeli smo u jednoj sobi, plavljeni smo. Veoma sam srećna, imamo novu belu tehniku, novo kupatilo – sa puno uzbuđenja govori Tamara Mišić, koja radi nadničarske poslove u selu kako bi povećala i onako skroman kućni budžet.
    Na licima Mihajla i Božidara osmeh, radost, sreća, sada imaju svoje sobe, dobili su i računar, imaju gde da uče, da se igraju kao i njihovi drugari. Ni otac Mića ne krije svoje zadovoljstvo, srećan je dobili su novi dom.
  • Sada je sve mnogo bolje, mnogo lakše će nam biti u budućnosti. Sve je lepo, novo, uglavnom imamo sve, kuća nam je bila oronula, plavljeni smo dva puta, krov nam je prokišnjavao. Od danas je sve drugačije – rekao je Mića Mišić, koji je zaposlen u jednom vlasotinačkom preduzeću.
    Inače, porodica Mišić do svog novog doma došla je zahvaljujući humanitarnoj organizaciji “Pokreni život” iz Leskovca, opštini Vlasotince i mnogim ljudima dobre volje.
  • Ovo je šesta kuća po redu, koju smo renovirali, uradili smo stolariju, fasadu, unutrašnjost kuće, krov koji je prokišnjavao. Opremili je neophodnom belom tehnikom i drugim malim kućnim aparatima. Sredili sobe, kupatilo, kupili deci računar. Kuću smo sredili za oko 1,5 meseca, sada je predajemo na korišćenje. Celokupna vrednost adaptacije je oko dva miliona dinara. Sve smo uradili zajedno sa opštinom Vlasotince, mnogim donatorima, preduzećima i pojedincima koji se rado odazivaju našim akcijama. Hteli smo da im stvorimo pristojne uslove za život, nadam se da smo uspeli – rekao je očigledno zadovoljan, suvlasnik fondacije “Pokreni život”, dr Nebojša Miljković, leskovački hirurg.
    Opština Vlasotince redovno pomaže svojim građanima, uključena je u realizaciju mnogih akcija i projekata, tako se pridužila i pomogla i porodici Mišić. Čestitajući porodici Mišić useljenje u renovirani dom, zahvaljujući fondaciji “Pokreni život” predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović rekao je će se vlasotinačka lokalna samouprava uvek odazvati i uzimati učešće u ovakvim i sličnim akcijama.
  • Opština Vlasotince uvek će se rado odazivati i učestvovati u ovakvim akcijama, znam da smo danas usrećili jednu porodicu. Verujem da njima mnogo znači, dobili su uslove za mnogo bolji život, deci smo svi zajedno omogućili bolje uslove za dalje školovanje, da u stvari imaju ono što imaju i druga deca – rekao je predsednik opštine Bratislav Petrović.
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare