“Porečje” delilo promo materijal

LESKOVAC

Udruženje “Porečje” iz Vučja je danas u okviru projekta ,,Sakupljači – važna karika cirkularne ekonomije“ koji podržava Beogradska otvorena škola (BOŠ) organizovalo prvu od planirane dve ulične akcije podele promo materijala.

Ova aktivnost je sprovedena u saradnji sa dva udruženja sakupljača iz Leskovca, Marko Crni i JUPI i njihovi članovi su gradjanima promo materijal zajedno sa aktivistima Porečja delili .

Akciji su prisustvovali i predstavnici Gradske uprave za životnu sredinu .

Akcija ima za cilj da upozna gradjane sa ulogom sakupljača u procesu upravljanja otpadom na lokalu, značaju njihove delatnosti za cirkularnu ekonomiju, kao i da ih motiviše da učestvuju u procesu usvajanja novog Lokalnog plana upravljanja otpadom za Grad Leskovac 2021–2030.

Zainteresovani gradjani su bili u prilici da direktno od predstavnika Porečja, ali i od samih sakupljača, saznaju sa kakvim se izazovima i problemima svakodnevno susreću prilikom obavljanja delatnosti sakupljanja sekundarnih sirovina, kao i to da njihova prava i obaveze nisu regulisana nijednim lokalnim strateškim dokumentom. Gradjane smo informisali za koje dopune novog lokalnog plana se mi zalažemo, a njih same uputili na koji način mogu da se uključe u proces usvajanja lokalnog plana, i tim putem pokušaju da reše neki problem koji prepoznaju u svojoj zajednici a ima veze sa upravljanjem otpadom. Akcija je započeta ispred leskovačkog Kulturnog centra, a nakon toga su sakupljači delili liflete gradjanima na različitim lokacijama po gradu i po stambenim zgradama. Podeljeno je preko 3000 lifleta, a sakupljači će narednih dana nastaviti podelu promo materijala u delovima grada koje danas nisu uspeli da posete.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare