Popodnevna sednica Gradskog veća

LESKOVAC

Na 83. sednici članovi Gradskog veća Grada Leskovca najpre su razmotrili predlog Odluke o usvajanju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju Grada Leskovca za 2023. godinu. Ovaj program sublimiora celokupno poljoprivredno zemljište u državnoj svojini na teritoriji Grada Leskovca, definiše zaštitu i uređenje, kao i način korišćenja državnog zemljišta koje u stvari predstavlja proces izdavanja – licitaciju u skladu sa, zakonom.

Data je saglasnost na Odluku o usvajanju zahteva po javnom pozivu za podršku mladim talentima grada Leskovca koji je obrazložio Aleksandar Stojanović u ime Kancelarije za mlade. On je rekao su sredstva za ovu namenu predviđena Budžetom Grada Leskovca, a dodeljuju se iz oblasti nauke i obrazovanja, sporta, kulture i umetnosti i usavršavanja.

„Za oblast ekskurzija za učenike završnih razreda srednjih škola sa prosekom 5,00 postignut tokom školovanja u srednjim školama, ukupno je podneto 108 prijava, a komisija je utvrdila da šest osoba ne ispunjavaju uslove, jer nemaju prebivalište na teritoriji Grada Leskovca.“

Stojanović je obrazložio i predlog Odluke o izboru projekata za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u 2023. godini rekavši da je odabrano svih 14 pristiglih projekata, od kojih su sedam podnela udruženja, a drugih sedam učenički parlamenti. Ukupan iznos za finansiranje ovih projekata je nepunih dva miliona dinara.

Gradski većnik Stefan Kitanović je predložio da, kako je naglasio ima para u budžetu grada, ova suma se u narednoj godini poveća i da pojedinačni iznosi ne budu kao sada oko 150.000, već da taj iznos bude 200-250.000 dinara.

Obrazovana je i komisija za procenu štete na poljoprivrednom zemljištu, poljoprivrednim kulturama, poljoprivrednoj mehanizaciji i opremi za rad, kao i na stočnom fondu od elementarne nepogode nastale usled obilnih kišnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda na teritoriji Grada Leskovca 2023. godine, kao i komisija za procenu štete na stambenim, pomoćnim i privrednim objektima kao i infrastrukturi od elementarne nepogode nastale usled obilnih kišnih padavina, poplava i pojave bujičnih voda na teritoriji Grada Leskovca 2023. godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare