Ponoš: Vučiću je sad Expo srce Srbije, a Srbi na severu Kosova neka se snađu

BEOGRAD

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je povodom formiranja državnog tima koji treba da zaustavi ulazak Kosova u Savet Evrope da je u pitanju “farsa i bacanje prašine u oči građanima Srbije”.

“Vučić je odlučio da uradi nešto hitno za Srbiju mesec dana pred glasanje na temu gde se odavno saglasio da Srbija izgubi. A onda to zamota u najavu da ćemo imati leteće taksije za Ekspo 2027. Očigledno je da Vučiću Kosovo više nije srce Srbije. Njemu je Ekspo srce Srbije. To više i ne krije”, rekao je Ponoš za Danas.

Ponoš je objasnio da izbacivanje dinara iz platnog prometa na KiM nije bilo neočekivano, ali da “veoma otežava život Srba na KiM”.

“Pitanje je šta je Beograd uradio da nađe rešenje od momenta kad su srpske banke proterane sa Kosova, osim farse sa bankomatima u kontejnerima na administrtivnim prelazima. Prilično je izvesno da će aktuelno nadmudrivanje delegacija u Briselu da se završi tako da će Beograd da šalje evre preko nekog posrednika kako bi se izbegle direktne transakcije da Centralnom bankom Kosova”.

On je dodao da je i Srbima koji žive na teritoriji Kosova i Metohije sve jasnije da “SNS režim saslužuje u mukama koje im nameće prištinska vlast”.

“Običan svet kojem su uskraćene isplate zarađenih penzija sa gnušanjem gleda luksuzni imetak koji prištinska vlast oduzima Radoičiću kao predstavniku SNS vlasti na severu. Kako mogu da poveruju više bilo čemu što im soli Vučić iz Beograda?” zaključio je Ponoš. (kraj) DS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare