Pomozite koliko možete: Težak život Božidara Mladenovića iz sela Guberevac, nedaleko od Leskovca

LESKOVAC

Trošna kućica u sred sela. Ograda okrečena, kapija ofarbana. U kućici čika Boža i njegov sin Dalibor u invalidskim kolicima. Čika Boža živi od socijalne pomoći i čuvajući koze. U kući bez kupatila skoro pa nema ništa. U stvari ima, ali u katastrofalnom stanju. Ovaj čovek, koji je udovac dugi niz godina, vodi računa o sinu sam i trudi se da mu obezbedi sve. Snalazi se, ali na žalost, i godine ga polako gaze.

” Ja sam na treći dan Vaskrsa obišao ovog divnog čoveka i njegovog sina, mog imenjaka Dalibora. Odneo sam im garderobu, ofarbana Vaskršnja jaja i nešto od sredstava za higijenu”, priča nam Dalibor Cvetković, veroučitelj i humanista iz Medvedje.

” Docekali su me raširenih ruku i sa osmehom. I ranije, kad sam ih posećivao i nosio garderobu i obuću, isto bi me tako dočekali. Najveći problem ovog čoveka je što sam ne može da pere garderobu, posteljinu i ostalo. Do grada ide retko, jer kaže da jedva uspeva i lekove i hranu da obezbedi zbog sina kog nema kome da ostavi. Uz to brine i o životinjama koje im olakšavaju svakodnevne potrepštine. Pored svega što nemaju na moje pitanje šta im je prioritet umesto televizora, zamrzivača, šporeta, drva… on kaže samo garderoba i obuća”.

Apeluje na sve humane ljude da zajedno koliko toliko olakšamo ovom čoveku I njegovom sinu težak život da bi imali normalne uslove za život, dostojne čoveka, apeluje Dalibor.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare