Pomozimo Jani slanjem 106 na 2407

NIŠ

Jana je na rođenju imala težinu od 2.750gr, od kojih je 450gr zauzimao tumor u predelu kičme!

Petogodišnja Jana Pavlović iz Niša, rodila se sa ogromnim tumorom, koji se nalazio u predelu kičme, abdomena i desnog gluteusa. Rođena je sa 2.750gr, a sam tumor je bio težak oko 450gr. Odmah je počela i borba za Janin život. U Nišu nisu davali nikakve nade da će Jana preživeti, pa su roditelji potražili mišljenje lekara iz Univerzitetske dečije klinike Tiršova.

Prvu operaciju je imala petnaest dana od rođenja, trajala je 8h, a nakon nje je Jana u klinici sama ležala skoro dva meseca. Patološki nalaz je na sreću pokazao da se radi o benignom tumoru.

Jana ne može samostalno da mokri (majka joj menja katetar na svaka 3h) a desna noga, kao i desno stopalo su joj slabije razvijeni.

Posle operacije joj je urađena magnetna rezonanca i ponovo je uočena neka promena na kičmenom stubu.

Jani su u januaru 2019. godine zakazali novu operaciju, koja joj nije urađena jer je Jana upala u takozvanu urosepsu. Samo zahvaljujući brzom reagovanju dežurnih lekara uspeli su da je spasu i odložili su operaciju za april 2019. godine.

Patološki nalaz je pokazao da se radi o masnom tkivu, a ne tumoru, kao prvi put. Par meseci kasnije ponovljen je MR kičme na kojem se vidi da i dalje postoje određene promene ali doktori su smatrali da je to ožiljno tkivo, koje i dan danas ne raste ali je i dalje prisutno.

Jani su vremenom ustanovili da ima i povraćaj urina u bubreg 5-tog stepena. Prepisana joj je svakodnevna fizikalna terapija i elektrostimulacije, kao i nošenje ortoza noću i posebnih cipelica. Jana svakodnevno ide na fizikalne terapije i elektrostimulacije, a često dolazi u Beograd na razne kontrolne preglede.


U budućnosti najavljene su moguće operacije, kao što su produžavanje desne noge (ako za to bude potrebe i u zavisnosti od njenog daljeg rasta), reimplatacija uretera (ako bude popustio deflux gel), plastična hirurgija (zbog nedostatka desnog gluteusa i velikih ožiljaka od operacija) i ako se bude našao način da se reši neurogena bešika, kako bi Jana samostalno mokrila.

Jani su potrebna sredstva za medicinski potrošni materijal, svakodnevne odlaske na fizikalne terapije, mesečne kontrole u Beogradu, vitamine, minerale, suplemente, specijalističke preglede i kontrolna snimanja, kao i za moguće intervencije, koje su najavljenje od strane lekara.
Jana je radosno dete i veliki borac. Svaki dan hrabro prolazi kroz terapije i daje sve od sebe da pravilno i samostalno hoda. Porodica nije u mogućnost da sama finansira neophodne tretmane i operacije i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Jani za srećno i normalno detinjstvo, tako što će preko FONDACIJE – humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 106 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1i Globaltel mreže.

Pomozimo Jani!

SMS: 106 na 2407

Dinarski račun: 160-6000001465607-44

Devizni račun: 160-6000001467419-40

IBAN: RS35160600000146741940

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Online donacije: E-doniraj  PayPal

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare