Pomoću falsifikovane dokumentacije prisvojili prostor “Simpa” Vranje i posle ga prodavali

BEOGRAD-VRANJE


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su V. L. (1978), S. M. (1957), N. L. (1979) i M. M. (1945) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje isprava i pranje novca.

Oni se sumnjiče da su koristeći dokumentaciju o navodnom vlasništvu koju su prethodno falsifikovali i overavali kod više javnih beležnika i tako doveli u zabludu ovu službu, koja je nakon toga javnobeležnički zapis prosledila Republičkom geodetskom zavodu na upis, saopštila je policija.

Na taj način oni su, kako se sumnja, došli u posed nepokretnosti koja se nalazi u vlasništvu privrednog društva „Simpo-Vranje“, pa su tako vršeći kriminalnu delatnost u nameri da prikriju i lažno prikažu nezakonito poreklo imovine, na ovaj način stečene nepokretnosti prodavali savesnim kupcima pri čemu su oštetili ovo privredno društvo i protivpravno pribavili imovinsku korist od 38.852.270 dinara.

Postoje osnovi sumnje da su oni u grupi koja je šire delovala, od 2020. godine do danas, poslovni prostor čiji je nesporni vlasnik privredno društvo „Simpo- Vranje“, na osnovu falsifikovanih isprava i malverzacijama prodali savesnom kupcu čime su pribavili korist u iznosu od 180.000 evra.

Kako se sumnja, na isti način, osumnjičeni M. M. je stekao vlasništvo nad poslovnim prostorom, a koga su kao fiktivnog vlasnika angažovali osumnjičeni S. M. i N. L. Na ovaj način, osumnjičeni su nepokretnost fiktivno dalje prodali osumnjičenom V. L., a potom savesnom kupcu, kako bi na taj način prikrili svoju kriminalnu delatnost i poreklo imovine.

U istoj akciji, policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd, Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su, pored N. L., i D. Đ. (1967), A. M. (1981), S. M. (1951) zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela falsifikovanje isprava i pranje novca.

Takođe, istom krivičnom prijavom obuhvaćena su još dvojica muškaraca starosti 66 i 47 godina zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo falsifikovanje isprave.

Tu imovinu velike vrednosti, čiji su pravi vlasnici fizička i pravna lica, kao i Republika Srbija, osumnjičeni su na osnovu falsifikovanih isprava prodavali ili vršili prenos imovine, iako su znali da ona potiče iz kriminalne delatnosti, i na ovaj način oštetili privredno društvo „CG Trejd “ doo i budžet Republike Srbije za 52.972.929 dinara.
Zahvaljujući odličnoj saradnji sa Republičkim geodetskim zavodom, utvrđene su sve činjenice u vezi sa ovim nezakonitim radnjama i sprečeno je da veći broj građana i firmi bude oštećeno.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, navodi se u saopštenju. (kraj) SP/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare