Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince pretio novinaru JUGpressa zbog teksta

VLASOTINCE

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince Zorana Todorovića Vladimir Kocić pretio je danas dopisniku Regionalne informativne agencije JUGpress iz te opštine Vlastimiru Stamenkoviću.

Dok se čekalo na dolazak ministra prosvete Mladena Šarčevića Kocić se na nepristojan način obratio novinaru JUGpressa , koji je bio na radnom zadatku, da će ” biti utužen, zato što je, bez odobrenja, načinio snimak fotoaparatom prazne prostorije opštinskog veća”.

U pitanju je tekst , ilustrovan fotografijama sa lica mesta , o tome da 13.jula,  bio je verski praznik Pavlovdan, u podne, u špicu radnog vremena, u 11,30 časova, nema nikog na radnom mestu u prostoriju gde se nalaze opštinki većnici na stalnom radu  i platom koju primaju iz opštinkog budžeta.

“Ono, hteo sam ja da pitam nekog većnika za dozvolu da slikam. Ali nije ih bilo, tu gde moraju da budu. A njihovi poslodavci su ni manje ni više nego građani i građanke opštine Vlasotince, od čijih doprinosa i poreza se servisiraju lični dohoci, ma kakvi oni bili, upravo pojedinih činovnika u lokalnoj samoupravi opštine Vlasotince. A, nisu, baš, ni mali, rekoše nam.
Šta reći posle ovih pretnji visokog funkcionera lokalne samouprave Kocića pitamo : da li je zabranjeno iznošenje istine, pa makar, se radilo i o opštinskim većnicima” pita  Vlastimir Stamneković novinar kome je lokalni funkcioner, koji takodje prima platu od poreza i doprinosa gradjana i gradjanki, danas pretio zbog iznošenja istine.

Isto to pita i redakcija JUGpress-a, za koji Stamenković radi.

Zapravo, izgleda da Kocić ne dovodi u pitanje to da članovi Opštinskog veća na stalnom radu u opštini Vlasotince nisu bili na poslu već mu smeta što novinar nije tražio dozvolu da to i zabeleži i prenese  gradjanima i, svakako i biračima u Vlasotincu.

” Ako dođe do sudskog spora, biće zanimljivo u svakom slučaju. Jer sud će morati da sudi istini, koja se tog Pavlovdanskog dana desila”, kaže Stamenković.

Pomoćnik predsednika opštine Vlasotince koji preti novinaru je na fotografiji između predsednika  Zorana Todorovića i ministra Mladena Šarčevića.

Prati
Obavesti me o
guest

3 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Pera
Pera
5 godine pre

A, Manulac taj moze da srusi zgradu pod zastitom drzave i napravi kafic.”Opasan” tip.

Šopčuretina
Šopčuretina
5 godine pre

Banda boljaračka oće da turi ženu koja ima uslov za penziju za direktora centra za socijalno. Taj žena nepismena. Nume ni kompjuter da upali.

Crnobarac
Crnobarac
5 godine pre
Odgovori  Šopčuretina

Na tuj ženu ćerka radi u socijalno bez rešenje. Naša deca nemaju ni leb da jedu.