Pomoćnik gradonačelnika Kraljeva, kadar SNS, se skidao u kafani i pokazivao “ponos”

KRALJEVO

Do juče pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Nikola Radević je u poznatom kraljevačkom kafiću dobacivao devojkama, skidao se go i pokazivao polni organ, neke gošće seksualno uznemiravao, pa ga je na izlasku iz lokala sačekao mladić koji ga je “propisno prebio”, piše portal Nova.rs saznaje. Osim Radevića, koji je bio glavna zvezda večeri, u kafiću su tog 26. decembra, bil prisutni i zamenik gradonačelnika Vukašin Rakočević i još nekoliko gradskih funkcionera i istaknutih članova Srpske napredne stranke.

Društvo je želelo da proslavi još jednu, za njih, uspešnu godinu.

Proslava na kojoj je bilo mnogo više zvanica, skoro kompletno gradsko rukovodstvo i drugi počasni gosti, počela je u hotelu „Turist“.

Već tada se dosta veselilo, slavilo, jelo i pilo, kao što dolikuje takvoj klijenteli kada se slavi „na račun“. U „Turistu“ je sve prošlo u redu, ali grupi najizdržljivijh funkcioinera to nije bilo dovoljno pa su promenili lokaciju.

Opredelili su se za jedan elitni kafić u centru Kraljeva, gde često dolaze i imaju svoj separe na galeriji. Oni su tamo redovni i cenjeni gosti zbog velikih računa.

Jedan od njih je i Nikola Radević, koji je preuzeo ulogu glavne zvezde večeri, ali u najgorem smislu.

Već pripiti gradski funkcioneri nastavili su sa opijanjem, a sa podizanjem nivoa alkohola, podizala se i temperatura u kafiću.

To je najviše uticalo upravo na Radevića, koji je, kako saznajemo, u jednom trenutku počeo da skida odeću. Kako je pića bilo sve više, odeće je bilo sve manje.

Odozdo su imali lep pogled i na nekoliko devojaka, gošća lokala koje su im se svidele.

– Počelo je dobacivanje koje je postajalo sve vulgarnije i ekspicitinije. Svima je bilo neprijatno, ali su ti VIP gosti bili sve bahatiji i bahatiji – navodi izvor Nova.rs koji je insistirao da ostane anoniman.

U jednom tenutku je Radević navodno imao i finale svoje striptiz tačke, kada je navodno gošćama pokazao polni organ.

Po priči izvora Nova, pijana ekipa se tu nije zaustavila, već su navodno sišli dole i počeli da dodiruju devojke i seksusalno ih uznemiravaju.

Radević je, kako kaže, prednjačio u bahanalijama, a mnogi Kraljevčani tvrde da mu to nije prvi put da se ponaša osiono i bahato.

Ipak, i toj veseloj večeri došao je kraj i gosti su počeli da napuštaju kafić. U samom lokalu nije bilo nikakvih incidenata, osim pomenutih dešavanja.

Ali, kada su se uvaženi gosti razilazili, Radeviću je, kada je izašao na ulicu prišao mladić koji je bio u lokalu i gledao bahato i bezobrazno ponašanje pomoćnika gradonačelnika za omladinu i sport i počeo da ga bije.

Radević nije mogao ili nije bio u stanju da pruži otpor, a nisu mu pomogle ni partijske kolege, pa je završio na ulici sa povredama arkade, rebra i ključne kosti, a mladić se udaljio sa lica mesta.

Sutradan je usledila uzbuna, pojavio se veliki broj inspektora i policajaca, počela je istraga.

U okviru istrage, kako tvrdi izvor Nova, uzeti su i snimci kamera za video nadzor iz lokala. Na tim snimcima se videlo šta je Radević radio, između ostalog i njegova striptiz tačka i pokazivanje “ponosa” devojkama, kao i saletanje gošći lokala.

Na neki način, taj video snimak je odgledala i vrhuška SNS i iz Beograda je stiglo naređenje da se ceo događaj “gurne pod tepih” a da snimak ni po koju cenu ne sme da završi u medijima.

Navodno je zbog celog skandala ugrožena čak i pozicija sadašnjeg gradonačlenika Kraljeva Predraga Terzića, čiji je Radević najbliži saradnik.

Policija je, navodno, utvrdila identitet mladića koji se sukobio sa Radevićem, ali nije poznato da li je protiv njega podneta krivična ili prekršajna prijava.

Poslednjih nedelja, prema pričama Kraljevčana, Radević se ne pojavljuje u javnosti. Osim sagovornika, još dva izvora su potvrdila za pomenuti portal dešavanja ispred lokala u Kraljevu.

Policija pokušala da zataška skandal bludnog funkcionera SNS iz Kraljeva

Pomoćnik gradonačlenika Kraljeva za sport i omladinu Nikola Radević razrešen je dužnosti bez obrazloženja, nekoliko sati posle pisanja portala Nova.rs o skandalu koji je izazvao krajem prošle godine u kafiću u Kraljevu kada je seksualno uznemiravao gošće a potom dobio batine na ulici po izlasku iz lokala.

Ovo ekspresno smenjianje na Badnji dan, saopšteno u jednoj jedinoj rečenici na lokalnoj televiziji usledilo je nakon 11 dana ćutanja nadležnih, pre svega policije o događajima od 26. decembra. Redakcija portala Nova.rs uputila je 3. januara u 10 časova pitanja Informativnoj službi MUP Srbije o dogaajima u Kraljevu, ali do danas nije stigao odgovor.

I ne samo to, ne da MUP nije hteo da odgovori na pitanja, nego su kraljevački policajci radili na zataškavanju celog skandala, a pojedini inspektori su čak uništavali potencijalne dokaze – snimke kamera za video-nadzor i „upozoravali“ vlasnike lokala koji se nalaze u blizini kafića gde je bila tuča da je bolje za njih da se snimak nigde ne pojavi.

Objekat gde se dogodio incident ima kamere za video nadzor, a snimak je, prema nezvaničnim informacijama, završio u Beogradu, ne u policiji, već kod ljudi koji se bave kadrovkom politikom Srpske napredne stranke.

Neprijatno je za svaku stranku da se neki njen član tako ponaša, ali je još neprijatnija činjenica da su vlast i policija učinili sve da sakriju od građana i javnosti sva dešavanja a zastrađujuće je što Nikola Radević verovatno ne bi trpeo nikakve posledice svojih bahanalija da vest nije objavljena u Nova.rs.

Gradonačelnik Kraljeva duguje objašnjenje građanima tog grada na čijem je čelu, zašto je smenio pomoćnika Radevića. Da li zbog skidanja odeće i pokazivanja polnog organa ili dobacivanja i seksualnog uznemiravanja gošći lokala? Da li će osim političke ogovornosti biti pokrenuto i pitanje eventualne krivične odgovornosti za bivše pomoćnika za sport i omladinu, uža specijalizacija omladinke.

Šta je sa ostalim ljudima iz gradske uprave koji su sedeli za istim stolom kao i Radević i učestvovali u incidentu? Svi učesnici incidenta su amnestirani, čak i momci koji su sačekali Radevića na ulici i propisno ga izdevetali, iako se policija, kako Nova nezvanično saznaje, zaletela na njih zbog napada na SNS funkcionera i sina njihovog bivšeg kolege. Ali, kada se pojavio snimak striptiz tačke Nikole Radevića u kafiću, naređeno je hitno „peglanje“, pa je, makar za sada, oprošteno i mladićima koji su iz revolta izudarali SNS stripera.

Da li će na odgovornost zbog zataškavanja i postupanja ili nepostupanja svojih policajaca biti pozvan i odgovornost načelnik Policijske uprave Kraljevo Željko Rajković? Po čijem nalogu je zataškavao ovu aferu? Inače, policija je imala posla sa Radevićem i prošle godine kada ga je supruga prijavila za porodične nasilje. Prošao je blago, samo sa pisanom opomenom.

Inače otac Nikole Radevića je odbornik skupštine grada Kravljevo Dragiša Radević i zamenik odborničke grupe Srpske napredne stranke. On je takođe i bivši policajac, tako da je mogao kod načelnika Rajkovića da interveniše i po partijskoj liniji ali i kolegijalnoj. Da stvar bude lepša, gradonačlenik Predrag Terzić, načlenik PU Kraljevo Željko Rajković i bivši pomoćnik gradonačlenika za sport i omladinu Nikola Radević članovi u Odbora za bezbednost grada Kraljeva.

NovaS-Ozonpres

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
i u drugim gradovima
i u drugim gradovima
2 godine pre

Mnogi gradonacelnici to rade u svojim kabinatima tokom skusptinskih zasedanja, pred plavusama dugokosim odbornicama. Pitanje koje treba postaviti njima: zasto su kamere iskljucili u tim kabinetima?