Pomoć za zemlje koje je pogodio jak zemljotres stiže i iz Niša

NIŠ

Preko računa Crvenog krsta Srbije do sada je uplaćeno 9 miliona dinara pomoći za stanovništvo Turske i Sirije, pogođenom stravičnim zemljotresom, a novac će danas biti preusmeren na žiro račaune Međunarodne federacije Crvenog krta i Cevenog polumeseca koja će novac usmeriti dalje, saznajemo od Sanje Stojanović, sekretara Ctvenog krsta u Nišu.

      „Procenjeno je da je ovo njabolji način da se pomogne stanovništu pogođenom  u, do sada nezapamćenom, zemljotresu jer će se novac koji se sakupi na ovaj način biti utrošen na najbolji način. Slanje robe koju građani prikupe šleperima duže traje a potrebna je i logistička podrška, pa finansijska pomoć građana koja ide preko Mrđunarodne federacije Crvenog ksrta i Crvenog polumesca mnogo efektnija“, kaže Sanja Stojanović.

     Ona dodaje da je Crveni krst Srbije otvorio i namenski račun za pomoć pogođenima zemljotresom u Turskoj i Siriji.  Svi koji žele da pomognu mogu to da učine uplatom na račun NLB Komercijalna banka AD Beograd, br. računa: 205-32824-71, poziv na broj: 6046-355 0000.

     Materijalna pomoć se u Srbiji sakuplja na dva mesta – po jednom u Beogradu i Nišu. Kako saznajemo od Sanje Stojanović, punkt u Nišu gde građani mogu da donesu humanitarnu pomoć otvorila je Ambasada Turske.

     Niški punkt je na Bulevaru Nikole Tesle, kod kompanije Bosphorus Kale, saopštavaju iz Crvenog krsta. Ambasada Turske navodi da su najpotrebniji kaputi i tople jakne, zimska obuća, garderoba, šatori, kreveti, ćebad, grejalice, konzervirana hrana, hrana i pelene za bebe i sredstva za higijenu.

    Svi koji žele da pošalju humanitarnu pomoć mogu da stupe u kontakt sa ambasadom putem internet adrese embassy.belgrade@mfa.gov.tr ili pozivanjem broja 069669948.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare