POMOĆ SKUPLJAČIMA SEKUNDARNIH SIROVINA

LESKOVAC

 

Nevladina organizacija „Porečje“ iz Vučja i udruženje „Osmeh“ iz Vlasotinca pokreću projekat „Dalja podrška sakupljačima sekundarnih sirovina“.

Radi se o nastavku podrške koju ove dve organizacije uz podršku ambasade Kraljevine Norveške pružaju skupljačima sekundarnih sirovina na teritoriji Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i Gadžinog Hana. Cilj projekta je da doprinese poboljšanju uslova života marginalizove populacije na jugu Srbije, rečeno je na današnjoj press konferenciji.

Trideset porodica koje se bave ovom delatnošću biće obuhvaćeno projektom. Za njih će, pored donacije u vidu vozila za skupljanje sirovina, biti organizovana i obuka o pravilnom rukovanju sekundarnim sirovinama koje u pojedinim slučajevima, zbog svojih karakteristika, mogu biti opasne po zdravlje ljudi. Predviđena je i nabavka prese visokog pritiska kojom bi JKP iz Gadžinog Hana i Bojnika dodatno podržala sakupljače i na taj način povećala njihove dohodovne aktivnosti. Konkurs za 30 granta biće raspisan sredinom septembra i biće otvoren 30 dana i na njega će moći da se jave samo oni korisnici koji su prošli obuku za upravljanje otpadom. Ukupno će obuku proći 80 sakupljača.

Komisija će po utvrđenim procedurama odabrati 30 korisnika koji će dobiti trocikle.

Projekat predviđa i podršku onima koji su prošle godine dobili grantove i sastoji se u nabavci rezervnih delova za trocikle i dodeli zaštitne opreme.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare