Pomoć “Pijaci” brisanjem dugova prema gradu

LESKOVAC

 

Na 17. sednici Gradskog veća, održanoj  danas, usvojen je predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u gradskim upravama za pojedine oblasti, Gradskom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku inspekciju.

 

Pravni osnov za donošenje Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u svim gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku kontrolu sadržan je u Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama loklane samouprave. Pravilnik je urađen na osnovu predloga svih načelnika gradskih uprava, gradskog pravobranioca i rukovodioca Službe za budžetsku kontrolu, rekao je načelnik Gradske uprave za opšte poslove Slobodan Milošević.

U ovom Pravilniku sadržan je opis poslova, definisana su zvanja, poteban broj izvršioca za svako radno mesto, vrsta i stepen obrazovanja, kao i radno iskustvo i drugi uslovi koji su neophodni za zapošljavanje. Radna mesta su razvrstana u zvanja, na osnovu ne samo Pravilnika o zaposlenima u autonomnoj pokrajini i jedinicama lokalne samouprave, nego i na osnovu Uredbe o službenicima, nameštenicima, kao i kataloga službenika i nameštenika.

Broj sistematizovanih radnih mesta u gradskim upravama, Gradskom pravobranilaštu i Službi za budžetsku kontrolu, funcionera, službenika na položaju, na izvršilačkim radnim mestima i nameštenicima je u skladu sa Odlukom o izmena Odluke o maksimalnom broju zaposlenih za 2015. godinu, rekao je Milošević.

Raspoređivanje službenika i nameštenika izvešiće načelnici gradskih uprava za pojednine oblasti, najkasnije u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu Pravilnika.

Gradsko veće je dalo saglasnost na cenovnik pijačnih usluga JP „Pijaca“ Leskovac.  Cenovnih „Pijace poslednji put je korigovan 2011. godine, tako da postoji mnogo razloga za promene, obzirom da „Pijaca“ ima pravo na povećanje cena za iznos porasta cena na malo.

U suštini uvodi se novi način naplate na zelenim pijacama, koji podrazumeva fiksnu dnevnu trošarinu u zavisnosti od zone. Ovaj cenovnik je korektan, istakao je direktor „Pijace“ Zoran Milošević, i on najviše pogađa zakupce koji se nalaze u ekstra zoni i koji su godinama imali ekstra profite.

-Prethodne bve godine imali smo poremećaj zbog preseljenja pijace i smanjenja broja tezgi. Nadam se da će 2017. godine, uz  očekivano povećanje prihoda ne manje od 15 miliona, preduzeće ući u ravnotežen odnos prihoda i rashoda i da će naredna godina biti bolja, istakao je Milošević.

„Pijaca“ duguje 9,6 miliona dinara Fondu za poljoprivredu, obzirom da se fond gasi, dugovi će preći na grad.

-Grad će dati sve od sebe da pomogne „Pijaci“, pa će biti donete odluke da se taj dug neutrališe. Zamolio sam direktora da od 90.000 dinara smanji platu na 70.000, koliko primaju gradski većnici, rekao je gradonačelnik Goran Cvetanović i dodao da je otvaranje nove pijace odloženo za posle Srpske nove godine, budući da bi pred praznike to dovelo do turbulencije i poremećaja u snabdevanju građana.

Prve 10 novorođene bebe u 2017. godine dobiće od grada nogovodišnje paketiće u vrednosti od po 20.000 dinara, odlučeno je na sednici Gradskom veću. Na ovaj način simbolični se pruža podrtška povećanju nataliteta u gradu, rekao je Cvetanović.

Cvetanović je napomenuio i u to da se naredne godine neće održavati vašar ispred robne kuće budući jer su, kako je rekao, sve ankete pokazale da su, „prodavci stalno nezadovoljni, dok mnogim građanima smetaju postavljene tezge“, i pored toga što se nadležnoj gradskoj upravi svake godine upućuje sve više zahteva za zakup. Prodaja se može dozvoliti samo ukoliko grad napravi adekvatne uslove, 10 identičnih tezgi, jer grad, kako je rekao Cvetanović, „mora da bude urbana sredina“.

Ove godine novogodišnji prijem koji organizuje gradonačelnik za direktore i druge prestavnike i učesniike javnog života u gradu neće biti održan, a iznos od 100.000 dinara, koji je predviđen za tu manenu, biće uplaćen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Dragan
Dragan
7 godine pre

Trebao si tezge u centar grad da zabraniš pre postavljenja. Nemoj sad da pričaš kako nije urbano i da je vašar, jer se sutra sve završava. I ponovo će sledeće godine Leskovac da bude vašarište za novu godinu. Živi bili pa videli.

Na prs
Na prs
7 godine pre
Odgovori  Dragan

Za nekih šezdesetak dana ako tu ne budemo kupovali zumbule seci me gde sam najtanji