Pomoć obolelima od korona virusa i zdravstvenim radnicima

VRANJE

Centar za društvene integracije u Vranju pokrenuo je novu akciju prikupljanja pomoći kako bi pomogao obolelima od korone u kovid bolnicama Zdravstvenog centra.

Cilj akcije pod nazivom „Niste sami, mi smo uz vas“ je pružanje podrške obolelima od korona virusa, kao i zdravstvenim radnicima koji se svakodnevno bore za njihove živote.

“Građani mogu učestvovati doniranjem sredstava za ličnu higijenu (dezinfekciona sredstva, alkohol, vlažne maramice, ubrusi, toalet papir, higijenske maske, rukavice za jednokratnu upotrebu i ostali potrošni materijal koji se koristi u nezi obolelih od kovida-19).

Uz pomoć volontera biće pripremljeni paketići za obolele u kojima će, pored ostalog, biti i poruke podrške, ohrabrenja i želje za brže ozdravljenje. Te poruke će prethodno građani moći da ostave u sandučiće specijalno namenjene u ovu svrhu i postavljene na više lokacija u gradu. Potom će te poruke biti odštampane i uručene zajedno sa pripremljenim paketićima obolelima od virusa kovid-19 u cilju davanja podrške i iskazivanja saosećanja. Na paketićima će biti odštampana poruka „Niste sami – mi smo uz vas“, navode iz Centra za društvene integracije, koji je počeo sa akcijom.

Paketići pomoći biće uručeni menadžmentu Zdravstvenog centra Vranje, koji će biti zadužen za podelu ove pomoći krajnjim korisnicima, odnosno, obolelim od korona virusa na korišćenje.

“U okviru kampanje „Niste sami – mi smo uz vas“, radićemo i na podizanju svesti građana o značaju filantropije i dobrobiti koje mogu proisteći iz nje. Imperativ je da se kod što većeg broja ljudi probudi filantropija i ojača filantropska infrastruktura. Ova akcija treba posebno da podstakne sve da prepoznaju značaj dobročinstva imajući u vidu ono što je pandemija pokazala – da su pred problemima svi jednaki, kao i da se oni lakše prevazilaze zajedničkim angažovanjem celog društva. Očekujemo da se kroz ovu našu inicijativu odazove što veći broj pojedinaca, kompanija, nevladinih organizacija, privatnih preduzetnika, medija i drugih ustanova. Svaka donacija je važna, jer vaše malo, nekome znači mnogo. Uključite se i dajte doprinos čovečnosti i saosećajnosti, ističu iz CDI.

Aktivnosti se realizuju u okviru Projekta za unapređenje okvira za davanje koji realizuje Koalicija za dobročinstvo koju predvodi Fondacija Ana i Vlade Divac uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Koaliciju za dobročinstvo dodatno čine Trag fondacija, Catalyst Balkans, SMART kolektiv, Srpski filantropski forum, Forum za odgovorno poslovanje i Privredna komora Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare