Polomljena stakla na hali “Partizan”, Cvetanović proziva roditelje

LESKOVAC

Na tek izgrađenoj hali „Partizan“ vandali su uspeli da polome stakla. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović apelovao je na roditelje da više vode računa o svojoj deci i da sa njima puno razgovaraju kako bi u budućnosti bilo manje ovakvih problema.

“Iskoristio bih ovu priliku da apelujem na roditelje da počnu da prate gde im se deca kreću, pogotovo u noćnim satima, da kontrolišu šta rade i sa kime se druže”, rekao je Cvetanović koji nije objasnio zašto je siguran da su stakla polomila baš deca .

“Nije prvi put da je ova zgrada na meti vandala, ali od kako je dobila novi izgled i imajući u obzir koliko je uloženo u nju, ovako nešto je nedopustivo. Potrudićemo se da uradimo sve što je u našoj moći da obezbedimo halu kako se ove stvari ne bi ponavljale. Tu imamo i jedan problem, jer kada imate obezbeđenje onda vas opozicija proziva što dajete velike novce obezbeđenju. Pri tom objekte može da obezbeđuje samo onaj ko ima licencu, a koliko ja znam samo jedna firma na nivou grada tu licencu poseduje. Imamo i varijantu da to paze i uposlenici obližnje škole, ali i oni ne mogu sve da postignu, posebno što se radi o objektu koji je u vlasništvu SRC „Dubočica“ koji još uvek nije u funkciji,“ rekao je Cvetanović.

On nije pomenuo policiju kao instituciju kojaje , po zakonu, odgovorna za održavanje svake vrste reda i mira pa i istraživanje ovakvih slućajeva.

Cvetanović je rekao da će lokalna samouprava sigurno „nešto uraditi po ovom pitanju, pored sigurnosnih kamera i svega onoga što nije planirano, ali je očigledno da je potrebno. Pozitivan primer nam je i balon sala koja je stalno uništavana dok nismo napravili sigurnosnu ogradu.“

Staklo je polomljeno na zadnjem delu hale, prema reci, gde su ranijih godina bile polomljene čak i cigle u zidu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Aca
Aca
5 godine pre

Вандали су били источногерманско племе које је 406. упало на територију Римског царства и до 439. године формирало сопствену државу у северној Африци, са центром у граду Картагина. Шпанска аутономна заједница Андалузија (оригинално, Вандалузија) је највероватније добила име по Вандалима који су пре преласка у Африку живели на Пиринејском полуострву. Вандалска краљевина у северној Африци ипак није била дугог века пошто ју је 534. потчинила источноримска (византијска) војска цара Јустинијана.