Poljoprivredna škola obeležila stoosamnaesti rođendan

LESKOVAC

Prigodnom proslavom Poljoprivredna škola obeležila je 11. rođendan. Škola radi od 1904. godine, menjala je ime više puta, a 10. oktobar, kao Dan škole, se praznuje od 1975. godine. Trenutno se đaci obrauju na tri smera: poljoprivredni tehničar, veterinarski tehničar i pekar-mesar. Direktor Dalibor Jovanović kaže da, uprkos manjem broju učenika poslednjih godina, škola je ponosna na uspehe sa brojnih takmičenja:

„Poljoprivredna škola spada u red najstarijih na jugu Srbije. Trudimo se da deci i zaposlenima obezbedimo dobre uslove za rad, pa smo, između dva praznika, realizovali nekoliko projekata. Kada se spoje odlična lokalna samouprava, dobra organizacija u školi i vredni učenici, rezultati ne mogu da izostanu. Proizvodnja hrane je bila i ostala egzistencijalna delatnost svakog društva, a upravo za to kadrove priprema Poljoprivredna škola.“

Brankica Stamenković, članica Gradskog veća, podseća da je zahvaljujući učešću lokalne samouprave prošle godine škola dobila mehanizaciju u vrednosti od 50.000 evra.

„Ove godine je zamenjena spoljna stolarija, što je koštalo pet miliona dinara. Novac je, pored grada i škole, obezbedilo i Ministarstvo prosvete. Naša želja je da iz ove škole i narednih decenija izlaze obrazovani mladi ljudi, koji će doprineti sveukupnom razvoju naše zemlje.“

Poljoprivredna škola od ove godine ima i jedinstveni Eko park, izgrađen sredstvima dobijenim na konkursu Kancelarije za mlade.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare